Stekt makrell med rømme og agurksalat

Makrell er den beste fisken jeg vet om, aller best liker jeg den stekt med crispy skinn servert med kokte poteter, rømme og agurksalat. Så er det utrolig kjapt og enkelt å lage 🙂

1

Stekt makrell med rømme og agurksalat
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Du trenger
  1. Makrell filet med skinn og uten bein. Fiks selv eller kjøp hos fiskehandleren. Noen butikker har også frossen makrell i frysedisken. Beregn 2-3 fileter pr person
  2. Poteter
  3. Smør, smeltet
  4. Rømme
  5. 1 agurk
  6. 1 ss hvitvins eddik
  7. 1 ss sukker
  8. 1 ss olivenolje
  9. 2-3 ss hvetemel
  10. 1 ts salt og 1 ts pepper
Slik gjør du
  1. Sett potetene til kok
  2. Kutt agurken i skiver og legg dem i en bolle.
  3. I et glass blander du sukker, eddik og olivenolje, og rør godt. Ha blandingen over agurkene. Bland godt å sett kjølig frem til servering.
  4. På en tallerken blander du mel, salt og pepper.
  5. Når potetene er ferdige kan du begynne å steke fisken.
  6. Ha filetene på tallerken med melblanding og sørg for at fisken er helt dekket på begge sider.
  7. Ha fileten over i en varm panne med smør, stek skinnsiden først. Ca 2 min på hver side.
  8. Server med kokte poteter, smeltet smør, rømme og agurksalat.
Spiselise http://www.spiselise.no/
#makrell #stektmakrell #agurksalat #godtno #godt

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar