Banankake med Banankrem og sjokolade

Banankake med banankrem og sjokolade, kan det bli bedre? Dette var en bursdagsgave til en kollega som fylte40 år i helgen 🙂

Du trenger til hele kaken:

  • Banankakebunn
  • Banankrem
  • Smelt melkesjokoladebiter
  • Marsipan
  • sjokoladeganach
  • Banansjokolade til pynt

BananKakebunn:

  • 180 gram smør, mykt romtemperert
  • 300 gram hvetemel
  • 300 gram sukker
  • 180 gram rømme
  • 3 egg
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts vanilje essens
  • 4 bananer

Slik gjør du:

  1. Ha smør og sukker i en bakebolle, miks på høy hastighet 3-4 minutter
  2. Tilsett egg ett og ett, miks godt i 1 minutt før du tilsetter neste egg
  3. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett halvparten i smørblandingen og miks det godt i sammen, ca 1 minutt
  4. Tilsett vanilje essens og resten av det tørre og bland godt i 1 minutt
  5. Tilsett rømme og miks det kjapt inn
  6. Tilsett moste bananer og miks godt inn.
  7. Fordel kakerøren i 2 former på 20 cm. Ha bakepapir i bunnen og smør formen.
  8. Stekes på 170 grader i 30-40 minutter. Stikk en tynn pinne i kaken, hvis den kommer ut tørr er kaken ferdig.
  9. Avkjøl på rist- vent 15 minutt før du fjerner formen.
  10. Hver bunn deles i 2

1

Banankrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2-3 Bananer
  • 1-2 ss sukker

Slik gjør du:

  • Ha fløte og sukker i en bolle og pisk til krem.
  • Ta til side litt av kremen til bruk på utsiden av kaken.
  • Kutt bananene i små biter og bland inn i kremen.

IMG_6893

Sjokoladeganach:

  • 200 gram melkesjokolade
  • 2 dl fløte
  • 20 gram honning

Slik gjør du:

  1. Ha fløte og honning i en gryte og la det komme til kokepunktet, rør jevnlig.
  2. Ha sjokoladen i biter i en bolle, hell over den varme fløten.
  3. La stå et par minutter, rør til du får en fyldig sjokolade.
  4. La stå på benken til avkjøling.
  5. Ha i en sprøytepose når du skal bruke den på kaken.

IMG_3674

Sette sammen kake:

  • Del bunnene i to deler.
  • Smør banankrem på den første bunnen ha over biter med sjokoladesmelt, gjenta til du har lagt på alle bunnene.
  • Smør utsiden av kaken med kremen du satt til side. Ikke smør krem på toppen.
  • Kjevle ut marsipanen i den fargen du ønsker.
  • Klipp ut en sirkel av bakepapir som er bittelitt mindre enn toppen av kaken.
  • Legg bakepapir ringen på toppen av kaken før du legger over marispanlokket.
  • Kutt et stort kryss i marsipanen på midten av kaken.
  • Rull marsipanen bakover ved å dra i tuppen av marsipanen i midten av krysset.
  • Når alle fire er rullet bakover kan du dra opp bakepapiret fra kaketoppen.
  • Ha over ganach på toppen av kaken.
  • Pynt med banansjokolade,annet banangodteri og marsipanblomster om du ønsker.
  • Holder seg 2-3 dager.

2

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar