Banankake med Banankrem og sjokolade

Banankake med banankrem og sjokolade, kan det bli bedre? Dette var en bursdagsgave til en kollega som fylte 40 år i helgen 🙂

1

IMG_6893

IMG_3674

2

Banankake

Prep Tid 30 minutter
Cook Time 40 minutter
Total Time 2 timer
Author Spiselise.no

Du trenger til hele kaken

  • Banankakebunn
  • Banankrem
  • Smelt melkesjokoladebiter
  • Marsipan
  • sjokoladeganach
  • Banansjokolade til pynt

BananKakebunn

  • 180 gram smør mykt romtemperert
  • 300 gram hvetemel
  • 300 gram sukker
  • 180 gram rømme
  • 3 egg
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts vanilje essens
  • 4 bananer

Banankrem

  • 3 dl kremfløte
  • 2-3 Bananer
  • 1-2 ss sukker

Sjokoladeganach

  • 200 gram melkesjokolade
  • 2 dl fløte
  • 20 gram honning

Slik gjør du

Banankakebunn

  1. Ha smør og sukker i en bakebolle, miks på høy hastighet 3-4 minutter
  2. Tilsett egg ett og ett, miks godt i 1 minutt før du tilsetter neste egg
  3. Bland alt det tørre i en bolle og tilsett halvparten i smørblandingen og miks det godt i sammen, ca 1 minutt
  4. Tilsett vanilje essens og resten av det tørre og bland godt i 1 minutt
  5. Tilsett rømme og miks det kjapt inn
  6. Tilsett moste bananer og miks godt inn.
  7. Fordel kakerøren i 2 former på 20 cm. Ha bakepapir i bunnen og smør formen.
  8. Stekes på 170 grader i 30-40 minutter. Stikk en tynn pinne i kaken, hvis den kommer ut tørr er kaken ferdig.
  9. Avkjøl på rist- vent 15 minutt før du fjerner formen.
  10. Hver bunn deles i 2

Banankrem

  1. Ha fløte og sukker i en bolle og pisk til krem.
  2. Ta til side litt av kremen til bruk på utsiden av kaken.
  3. Kutt bananene i små biter og bland inn i kremen.

Sjokoladeganach

  1. Ha fløte og honning i en gryte og la det komme til kokepunktet, rør jevnlig.
  2. Ha sjokoladen i biter i en bolle, hell over den varme fløten.
  3. La stå et par minutter, rør til du får en fyldig sjokolade.
  4. La stå på benken til avkjøling.
  5. Ha i en sprøytepose når du skal bruke den på kaken.

Tips

Sette sammen kaken:
Del bunnene i to deler.
Smør banankrem på den første bunnen ha over biter med sjokoladesmelt, gjenta til du har lagt på alle bunnene.
Smør utsiden av kaken med kremen du satt til side. Ikke smør krem på toppen.
Kjevle ut marsipanen i den fargen du ønsker.
Klipp ut en sirkel av bakepapir som er bittelitt mindre enn toppen av kaken.
Legg bakepapir ringen på toppen av kaken før du legger over marispanlokket.
Kutt et stort kryss i marsipanen på midten av kaken.
Rull marsipanen bakover ved å dra i tuppen av marsipanen i midten av krysset.
Når alle fire er rullet bakover kan du dra opp bakepapiret fra kaketoppen.
Ha over ganach på toppen av kaken.
Pynt med banansjokolade,annet banangodteri og marsipanblomster om du ønsker.
Holder seg 2-3 dager.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.