Lise’s paikake med Bringebær og bjørnebær

Denne paikaken er kjempegod. Jeg elsker bringebær og bjørnebær, og vaniljesaus og vaniljekrem. Denne er så god at det er vanskelig å stoppe når du først begynner å spise av den 🙂

Du trenger:

Paideig:

  • 375 gram hvetemel
  • 200 gram smør
  • 4 ss kaldt vann

Fyll:

  • 100 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 130 gram hvetemel
  • 10 dråper vanilje essens
  • 2,5 dl vaniljekrem
  • 1,5 dl vaniljesaus
  • 200 gram bjørnebær
  • 200 gram bringebær

Slik gjør du :

Paideig:

  • Bland kaldt smør og mel, bland smøret inn med fingrene til du har en smuldrete konsistens.
  • Tilsett kaldt vann og bland deigen forsiktig i sammen, er den for tørr kan du tilsette litt mer vann, men pass på så du ikke får for mye vann da blir deigen seig.
  • Når deigen henger fint i samme former du den til en kule og pakker inn i plast
  • Sett i kjøleskapet i 30 minutter
  • Ta så ut deigen og kjevle den ganske tynn
  • ha den i en paiform på 26 cm og dekk den helt opp til kanten.
  • Bruk en gaffel til å prikke bunnen
  • Stek bunnen på 160 grader i 15 – 17 minutter – Begynn på fyllet.
  • Ta ut av ovnen og ha i fyll

1

Fyll:

  • Ha mykt smør i en miksebolle og miks godt et par minutter
  • Tilsett sukker og pisk godt i 3-4 minutter
  • Ha i ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg.
  • Bland alt det tørre i en bolle og bland godt, tilsett røren og miks i sammen
  • Ha i vaniljekrem og miks godt et minutt
  • Ha i vaniljesaus og vanilje essens, miks godt et par minutter og røren er klar

IMG_6551

  • Smør et tynt lag med vaniljekrem på paibunnen.
  • Legg så på noen bjørnebær og bringebær
  • Hell over fyllet/røren
  • Legg bjørnebær og bringebær på toppen
  • Stek på 160 grader i ca 40 minutter, stikk en pinne i kaken, hvis pinnen kommer ut tørr er den ferdig
  • Server med litt vaniljesaus, iskrem eller fløte krem og litt melis på toppen.
  • Kjempegodt 🙂

2

3

IMG_6582

IMG_6637

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar