Lise’s paikake med Bringebær og bjørnebær

Denne paikaken er kjempegod. Jeg elsker bringebær og bjørnebær, og vaniljesaus og vaniljekrem. Denne er så god at det er vanskelig å stoppe når du først begynner å spise av den 🙂

1

IMG_6551

2

3

IMG_6582

IMG_6637

Paikake med bjørnebær og bringebær
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
3 hr 20 min
Du trenger
Paideig
  1. 375 gram hvetemel
  2. 200 gram smør
  3. 4 ss kaldt vann
Fyll
  1. 100 gram smør
  2. 150 gram sukker
  3. 2 egg
  4. 1 ts bakepulver
  5. 1 ts vaniljesukker
  6. 1 ts kanel
  7. 130 gram hvetemel
  8. 10 dråper vanilje essens
  9. 2,5 dl vaniljekrem
  10. 1,5 dl vaniljesaus
  11. 200 gram bjørnebær
  12. 200 gram bringebær
Slik gjør du
Paideig
  1. Bland kaldt smør og mel, bland smøret inn med fingrene til du har en smuldrete konsistens.
  2. Tilsett kaldt vann og bland deigen forsiktig i sammen, er den for tørr kan du tilsette litt mer vann, men pass på så du ikke får for mye vann da blir deigen seig.
  3. Når deigen henger fint i samme former du den til en kule og pakker inn i plast
  4. Sett i kjøleskapet i 30 minutter
  5. Ta så ut deigen og kjevle den ganske tynn
  6. ha den i en paiform på 26 cm og dekk den helt opp til kanten.
  7. Bruk en gaffel til å prikke bunnen
  8. Stek bunnen på 160 grader i 15 - 17 minutter - Begynn på fyllet.
  9. Ta ut av ovnen og ha i fyll
Fyll
  1. Ha mykt smør i en miksebolle og miks godt et par minutter
  2. Tilsett sukker og pisk godt i 3-4 minutter
  3. Ha i ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg.
  4. Bland alt det tørre i en bolle og bland godt, tilsett røren og miks i sammen
  5. Ha i vaniljekrem og miks godt et minutt
  6. Ha i vaniljesaus og vanilje essens, miks godt et par minutter og røren er klar
  7. Smør et tynt lag med vaniljekrem på paibunnen.
  8. Legg så på noen bjørnebær og bringebær
  9. Hell over fyllet/røren
  10. Legg bjørnebær og bringebær på toppen
  11. Stek på 160 grader i ca 40 minutter, stikk en pinne i kaken, hvis pinnen kommer ut tørr er den ferdig
  12. Server med litt vaniljesaus, iskrem eller fløte krem og litt melis på toppen.
  13. Kjempegodt 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar