Brødbakt taco tomat kyllinggryte

Denne panneretten kombinerer kylling og bakst. Deilig kremet kylling med smak av tomat og taco, deilige biter av nybakt gjærbakst blandet i en nydelig saus. Kan serveres med rømme og salat ved siden av.

2

3

4

IMG_6047

IMG_6054

Brødbakt tacotomat
Serves 4
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
40 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
Deig
  1. 400 g hvetemel
  2. 2-2,5 dl lunkent vann
  3. 2 ss olivenolje / matolje
  4. 1 ts sukker
  5. 1/2 ts salt
  6. 1/2 pose tørr gjær
Kyllinggryte
  1. 4 stk kyllingfilet
  2. 1/2 løk
  3. 1 fedd hvitløk
  4. 1 liten vårløk
  5. 1/2 rød chilipepper
  6. 1 liten very hot chili ( kan sløyfes og erstattes med litt chilipulver)
  7. 5-6 cherry tomater
  8. 1/2 paprika
  9. 4-5 biter tørket tomat
  10. 1 glass taco saus
  11. 1 ts tomatpurè
  12. 3 dl tine kremfløte
  13. Revet ost ca 200 gram
  14. 1/2 tacosausglass med vann
  15. Litt salt, pepper og paprikapulver
Slik gjør du
Deigen
  1. Ha mel, gjær og sukker i en bolle. Tilsett lunkent vann, olje og salt
  2. bland godt, tilsett mer vann/mel ved behov.
  3. Kna til du har en fin og glatt deig.
  4. Sett til side i en bolle med et håndkle over.
Kylling
  1. Kok kyllingfiletene i 15 -20 minutter, ha dem over på en fjøl og bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre, slik at du får fint strimlet kyllingkjøtt. Ha over i en bolle og sett til side.
  2. Hakk opp grønnsakene og tørket tomat.
  3. Ha litt olje i en panne
  4. Tilsett løk,hvitløk og tørket tomat, la surre et par minutter, rør innimellom.
  5. tilsett resten av grønnsakene og la surre 2-3 minutter mens du rører.
  6. Ha i tacosaus og tomatpuré, rør godt
  7. Fyll glasset som tacosausen var i halvfullt med vann, ha på lokket og rist kjapt et par ganger, hell over i pannen.
  8. Rør godt og la koke på lav varme i ca 10 minutter, rør av og til
  9. Tilsett kyllingen og bland godt
  10. Ha i fløten og bland det godt sammen
  11. Smak til med krydder, og la det koke opp.
  12. Ha kyllingen over i en stor ildfast form.
Sette sammen
  1. Ta fram pizza deigen, rull til en tykk pølse og kutt i en liten håndfull biter.
  2. Form hver bit til en runding som du deler i 4 biter ved å kutte et kryss.
  3. Spre deigbitene over kyllingen, ha bitte litt luft i mellom bitene.
  4. Pensle med litt melk eller vann
  5. Stek på 200 grader i ca 20 minutter
  6. Ta formen ut av ovnen, ha over revet ost og stek videre i 5 minutter eller til osten er godt smeltet.
  7. Klar til servering.
Notes
  1. Tips: Du kan også bruke pizzadeig pulver pose som du bare tilsetter vann så har du deig, om du synes det er kjappere og enklere. Du kan bruke hva du ønsker av gjærbakst, grov eller lys, så lenge den ikke er søt.
Spiselise http://www.spiselise.no/
#Kyllingrett #kyllingogbrød

1 Trackback / Pingback

  1. Home made pizza – amandtheworld

Legg inn en kommentar