Kaffe karamell kake med Sjokolade ganache

Denne kaken synes jeg er utrolig god i smaken. Jeg elsker blandingen av kaffe,karamell og sjokolade. Kakebunnen lukter så utrolig godt og minner meg litt om Cappuccino is i smak og lukt. Hele huset lukter deilig når du lager denne. 🙂

Du trenger:

Kakebunn:

  • 75 gram smør, mykt, romteperert.
  • 450  gram sukker
  • 3 store egg
  • 1 1/2 ts vanilje ekstrakt
  • 375 gram hvetemel
  • 3 3/4 ts bakepulver
  • 1/8 ts salt
  • 3,5 dl skummet kulturmelk
  • 3 ss instant kaffepulver

Slik gjør du:

  • Holder til 2 runde 20 cm former – 175 grader i 40-45 minutter
  1. Ha smør og sukker i en bakebolle og miks godt i sammen på høy hastighet 2-3 minutter
  2. Ha egg i en bolle og tilsett vanilje ekstrakt, ha dette over i smørblandingen og miks godt i 2-3 minutter
  3. I en bolle blander du mel,bakepulver og salt.
  4. Ha kaffepulveret i en blender og blend så det blir finmalt.
  5. Ha kaffepulveret over i kulturmelken og bland godt.
  6. I røren tilsetter du nå melblanding og kulturkaffeblanding vekselvis, begynn og avslutt med det tørre.
  7. Fordel røren likt i to runde 20 cm smurte former.
  8. Stekes på 175 grader i 40-45 minutter, stikk en pinne i kaken, kommer den ut tørr/ren så er kaken ferdig.
  9. Vent 10 minutter før du tar kaken ut av formen og setter på en rist til avkjøling.

5

IMG_5943

Karamell frosting:

  • 200 gram sukker
  • 8-10 ts vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 -2 ts vanilje ekstrakt
  • 225 gram smør, romtempterert
  • 320 gram melis
  1. Ha sukker og vann i en gryte, la det koke opp uten at du rører i det, når det koker la det småkoke til du får en fin brun farge. Ca 7-8 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
  2. Ta gryten av platen og tilsett fløten og vaniljen forsiktig mens du rører godt.
  3. Ha karamellen over i en bolle eller mugge og sett til avkjøling en halvtime eller til det er romtemperert.
  4. Når karamellen er klar har du smør i en bolle og mikser på høy hastighet i 3 minutter så den blir luftig.
  5. tilsett melis og miks til det er godt blandet.
  6. Ha i karamellen og miks godt 2-3 minutter
  7. Sett frostingen kjølig i 15-20 minutter
  8. klar til bruk

4

Sjokolade ganache:

  • 100 gram mørk sjokolade (70 %)
  • 1,2 dl kremfløte
  1. Ha sjokoladen i biter i en skål
  2. Kok opp fløten, hell over sjokoladen og vent 3-4 minutter.
  3. Rør rundt til sjokoladen og fløten har blandet seg helt.
  4. Klar til bruk.

IMG_3674

Sette sammen kaken:

  • Del hver kakebunn i to og jevn av toppen.
  • Dynk bunnen med sterk kaffe før du har på frosting.
  • Ha frosting mellom bunnene og smør toppen og utsiden av kaken med frosting.
  • Sett i kjøleskapet i 15-20 minutter
  • Ha over ganache og pynt med frosting, mokkabønner og Toffee ( eller annen ønskelig pynt)

2

6

Knallgod 😀

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar