Kaffe karamell kake med Sjokolade ganache

Denne kaken synes jeg er utrolig god i smaken. Jeg elsker blandingen av kaffe,karamell og sjokolade. Kakebunnen lukter så utrolig godt og minner meg litt om Cappuccino is i smak og lukt. Hele huset lukter deilig når du lager denne. 🙂

5

IMG_5943

4

IMG_3674

2

6

Kaffe karamell kake
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 40 min
Cook Time
45 min
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
1 hr 40 min
Cook Time
45 min
Total Time
3 hr 20 min
Du trenger
Kakebunn
  1. 75 gram smør, mykt, romteperert.
  2. 450  gram sukker
  3. 3 store egg
  4. 1 1/2 ts vanilje ekstrakt
  5. 375 gram hvetemel
  6. 3 3/4 ts bakepulver
  7. 1/8 ts salt
  8. 3,5 dl skummet kulturmelk
  9. 3 ss instant kaffepulver
Karamell frosting
  1. 200 gram sukker
  2. 8-10 ts vann
  3. 3 dl kremfløte
  4. 1 -2 ts vanilje ekstrakt
  5. 225 gram smør, romtempterert
  6. 320 gram melis
Sjokolade ganache
  1. 100 gram mørk sjokolade (70 %)
  2. 1,2 dl kremfløte
Slik gjør du
Kakebunn
  1. Holder til 2 runde 20 cm former - 175 grader i 40-45 minutter
  2. Ha smør og sukker i en bakebolle og miks godt i sammen på høy hastighet 2-3 minutter
  3. Ha egg i en bolle og tilsett vanilje ekstrakt, ha dette over i smørblandingen og miks godt i 2-3 minutter
  4. I en bolle blander du mel,bakepulver og salt.
  5. Ha kaffepulveret i en blender og blend så det blir finmalt.
  6. Ha kaffepulveret over i kulturmelken og bland godt.
  7. I røren tilsetter du nå melblanding og kulturkaffeblanding vekselvis, begynn og avslutt med det tørre.
  8. Fordel røren likt i to runde 20 cm smurte former.
  9. Stekes på 175 grader i 40-45 minutter, stikk en pinne i kaken, kommer den ut tørr/ren så er kaken ferdig.
  10. Vent 10 minutter før du tar kaken ut av formen og setter på en rist til avkjøling.
Karamellfrosting
  1. Ha sukker og vann i en gryte, la det koke opp uten at du rører i det, når det koker la det småkoke til du får en fin brun farge. Ca 7-8 minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
  2. Ta gryten av platen og tilsett fløten og vaniljen forsiktig mens du rører godt.
  3. Ha karamellen over i en bolle eller mugge og sett til avkjøling en halvtime eller til det er romtemperert.
  4. Når karamellen er klar har du smør i en bolle og mikser på høy hastighet i 3 minutter så den blir luftig.
  5. tilsett melis og miks til det er godt blandet.
  6. Ha i karamellen og miks godt 2-3 minutter
  7. Sett frostingen kjølig i 15-20 minutter
  8. klar til bruk
Sjokolade ganache
  1. Ha sjokoladen i biter i en skål
  2. Kok opp fløten, hell over sjokoladen og vent 3-4 minutter.
  3. Rør rundt til sjokoladen og fløten har blandet seg helt.
  4. Klar til bruk.
Sette sammen kaken
  1. Del hver kakebunn i to og jevn av toppen.
  2. Dynk bunnen med sterk kaffe før du har på frosting.
  3. Ha frosting mellom bunnene og smør toppen og utsiden av kaken med frosting.
  4. Sett i kjøleskapet i 15-20 minutter
  5. Ha over ganache og pynt med frosting, mokkabønner og Toffee ( eller annen ønskelig pynt)
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar