Ostekake med kirsebærkompott

Ostekake er en enkel og god kake som er en selvskreven gjest i mange selskap. Det finnes mange varianter av ostekake, dette er en av mine favoritter. Ostekake med kirsebærkompott.

Du trenger:

  • 200 gram havrekjeks
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 pk sitrongele pulver
  • 300 gram cottage cheese
  • 1,5 dl kremfløte
  • Kirsebærkompott ( eller annen kompott eller gele)

1c

Slik gjør du :

  • Lag sitrongele som anvist på pakken, sett kjølig.
  • Knus kjeksene, legg de i en pose å slå med en sleiv.
  • Bland smeltet smør inn i kjeksen
  • trykk kjeksen i bunnen av en rund kakeform , ikke større enn 24 cm
  • Sett kjølig

2c

  • Når geleen begynner å stivne gjør du klar cottage cheese og fløte.
  • Rør godt og hard i cottage cheesen slik at den blir glatt og fin.
  • Pisk fløten til krem og bland kremen inn i osten.
  • Rør den halvstive geleen inn i kremen.
  • Hell røren over kjeksbunnen og sett kjølig.
  • Når kaken har stivnet (3-4 timer) kan du ha på ønsket fyll
  • Bruker du kirsebærkompott så husk å la saften renne godt av slik at det ikke renner så veldig mye på kaken.

3c

4

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar