Ostekake med kirsebærkompott

Ostekake er en enkel og god kake som er en selvskreven gjest i mange selskap. Det finnes mange varianter av ostekake, dette er en av mine favoritter. Ostekake med kirsebærkompott

1c2c3c

 

4

Ostekake
Write a review
Print
Du trenger
  1. 200 gram havrekjeks
  2. 100 gram smeltet smør
  3. 1 pk sitrongele pulver
  4. 300 gram cottage cheese
  5. 1,5 dl kremfløte
  6. Kirsebærkompott ( eller annen kompott eller gele)
Slik gjør du
  1. Lag sitrongele som anvist på pakken, sett kjølig.
  2. Knus kjeksene, legg de i en pose å slå med en sleiv.
  3. Bland smeltet smør inn i kjeksen
  4. trykk kjeksen i bunnen av en rund kakeform , ikke større enn 24 cm
  5. Sett kjølig
  6. Når geleen begynner å stivne gjør du klar cottage cheese og fløte.
  7. Rør godt og hard i cottage cheesen slik at den blir glatt og fin.
  8. Pisk fløten til krem og bland kremen inn i osten.
  9. Rør den halvstive geleen inn i kremen.
  10. Hell røren over kjeksbunnen og sett kjølig.
  11. Når kaken har stivnet (3-4 timer) kan du ha på ønsket fyll
  12. Bruker du kirsebærkompott så husk å la saften renne godt av slik at det ikke renner så veldig mye på kaken.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar