Eplemuffins med salt karamell og kanel smuldredeig

Disse muffinsene er bare helt nydelige, deilig smak av kanel, eple og karamell, Smaker best når de er litt lunkne 🙂

Deigen gir ca 12 store eller 20 små muffins

  • Salt karamell
  • Kanel smuldredeig
  • Mufffinsrøre

Du trenger:

Salt karamell:

  • 200 gram sukker
  • 85 gram usaltet smør
  • 1,3 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  1. Ha sukkeret i en kjele på middelsvarme. Sukkeret skal smelte sakte, først blir det litt klumpete før det smelter helt og får en fin brunfarge.
  2. Rør jevnlig og pass på at det ikke blir brent
  3. Når alt sukkeret er smeltet har du i smøret, det vil nå boble og frese litt ,skru ned varmen og trekk til side om det koker for mye.
  4. Rør til alt smøret er smeltet.
  5. Ha så i litt og litt av fløten mens du rører godt, la det hele koke 1 minutt
  6. Ha i salt, rør godt, ha over i en bolle og sett til avkjøling.

3

Kanel smuldredeig:

  • 80 gram brunt sukker
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 60 gram smeltet smør
  • 85 gram hvetemel
  1. Ha sukker og kanel i en bolle, bland i sammen og tilsett smeltet smør.
  2. Bland godt til alt er fuktig
  3. Tilsett litt og litt mel til det blir tykt og smuldrete.
  4. Sett til side.

Eple Muffins:

  • 240 gram usaltet smør, romtemperert
  • 200 gram brunt sukker
  • 100 gram sukker
  • 4 egg
  • 2 dl creme fraiche eller yoghurt
  • 3 ts vanilje essens
  • 400 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 1,2 dl melk
  • 4 små epler, skrelt og kuttet i små biter
  1. Forvarm ovnen til 220 grader
  2. Gjør klar eplene, sett til side
  3. Ha mykt smør i en miksebolle og miks på høy hastighet i 1 minutt
  4. tilsett brunt og hvitt sukker og miks på høy hastighet i 2 minutter
  5. Tilsett egg,Creme Fraiche og vanilje, miks på medium hastighet i 1 minutt, øk til høy hastighet og miks til det er godt blandet.
  6. I en bolle blander du mel, natron, bakepulver, kanel og salt, ha dette over i røren og bland forsiktig inn.
  7. TIlsett melk forsiktig og rør inn.
  8. Ha i eplene og fold forsiktig inn.
  9. Fyll muffinsformene halvfull med røren, strø kanel smuldredeigen på toppen av røren.
  10. Stek på 220 grader i 5 minutter, sett så gradene ned til 180 og stek videre i 12-15 minutter. Stikk med en tynn pinne for å sjekke om de er ferdige. Kommer pinnen ut ren er de ferdig.
  11. La muffinsene få kjøle ned til lunkent.
  12. Ha over avkjølt karamell og pynt med en pekan nøtt.
  13. Serveres lunkne 🙂

1

 

5

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar