Beinløse fugler

Jeg var sent i tenårene når jeg første gang innså at pappa ikke hadde tullet med meg alle disse årene når han fortalte at vi skulle ha beinløse fugler til middag. Det var faktisk en rett som hadde dette navnet.Jeg trodde han bare tullet når vi skulle ha kjøttkaker, eller noen av gangene som jeg trodde vi hadde kjøttkaker 🙂 Elsker du kjøttkaker så vil du nok elske disse beinløse fuglene også, fylt med bacon og smaksrikt krydder, servert i en deilig brun saus.

Du trenger: (3-4 porsjoner):

Saus:

Beinløse fugler:

  • 500 gram kjøttdeig av storfe
  • 1/2 ss salt
  • 1 1/4 ss potetmel
  • ca 4 dl melk
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts tilsammen av ingefær og muskat

Fyll:

  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts ingefær
  • 1/4 ts nellik
  • Krydderne blandes sammen i en bolle og settes til siden
  • 100-150 gram bacon i små terninger, stekt. Settes til side

1

  1. Ha kjøttdeigen i en bolle.
  2. Spe med 1-2 ss melk om gangen. Rør melken godt inn så deigen blir seig igjen før du sper enda mer. Bruk hendene eller en stor skje.
  3. Når du har blandet inn halvparte av melken kan du spe med dobbelt så mye hver gang.
  4. Rør så inn krydder og potetmel
  5. Ha vann på en stekefjøl og fordel farsen utover til en firkant (deigen skal være ganske bløt/myk)
  6. Del den i 10 ca like store avlange stykker
  7. Strø på krydderblandingen og legg en stripe med bacon midt på hvert stykke
  8. Rull stykkene sammen og glatt dem til i ender og skjøter med hendene .
  9. Brun rullene pent helt rundt.
  10. Legg rullene over i brun saus og la småkoke i ca 20 minutter.
  11. Serveres hele i sausen med poteter, makaroni (valgfritt) og grønnsaker
  12. Saftig og smaksrikt

2

3

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar