Lise’s Gryterett

En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Server gjerne med en god salat til 🙂

2c1c3cimg_5470c

 

 

Gryterett
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Du trenger
  1. 300 gram kjøttdeig (svin, kylling eller storfe)
  2. 1/3 av en søtpotet
  3. en liten bit pepperrot
  4. 1/2 rød chili
  5. 1 boks (290g) kindey beans
  6. 1/2 rød løk
  7. 1 liten vårløk
  8. 2 fedd hvitløk
  9. 3 tørkede skiver tørkede tomater
  10. 150 gram sopp
  11. 1 dl makaroni
  12. 2 ts tomatpure
  13. 5 dl vann
  14. 1 dl fløte
  15. 1 mørk kjøtt buljongterning
  16. 2 ss Creme fraiche
  17. 1 ts pepper
  18. 1/2 ts gurkemeie
  19. 1 ts salt
  20. 1 ts paprika pulver
  21. 1/2 ts chilipulver
Slik gjør du
  1. Kutt opp løk, hvitløk, chili og tørkede tomater, ha alt over i en bolle
  2. Kutt opp soppen og ha i en bolle
  3. Kutt opp resten av grønnsakene og ha over i en bolle
  4. Ha litt olje i en gryte på middelsvarme.
  5. Tilsett bollen med løkblandingen og la surre mens du rører 2-3 minutter
  6. Tilsett den andre bollen med resten av grønnsakene, ikke soppen.
  7. La det hele surre 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
  8. Tilsett tomatpure og bland det godt inn i grønnsakene
  9. tilsett vann og buljong terning, rør  godt
  10. kok opp og la det småkoke 5 minutter, rør av og til
  11. Tilsett soppen, rør godt
  12. tilsett kidney bønner (husk og skylde dem i kaldt vann før du har dem i maten)
  13. rør godt og la småkoke i 5 minutter
  14. Tilsett kjøttet, bare ta biter med fingrene og ha oppi gryten. Rør rundt, tilsett mer kjøtt , gjenta til alt er rørt inn.
  15. La småkoke 2-3 minutter
  16. Tilsett creme fraiche og fløte, rør godt
  17. Tilsett makaroni
  18. Tilsett krydderne, rør godt
  19. La det hele småkoke i 20 minutter, rør av og til.
  20. Serveres med kokt ris, pasta, eller du kan ha mer kraft i gryten og du får en suppe. Ha gjerne en dæsj Creme Fraiche på toppen 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar