Lise’s Gryterett

En enkel og smaksrik gryterett som passer perfekt på en søndag. Server gjerne med en god salat til 🙂

Du trenger:

  • 300 gram kjøttdeig (svin, kylling eller storfe)
  • 1/3 av en søtpotet
  • en liten bit pepperrot
  • 1/2 rød chili
  • 1 boks (290g) kindey beans
  • 1/2 rød løk
  • 1 liten vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 tørkede skiver tørkede tomater
  • 150 gram sopp
  • 1 dl makaroni
  • 2 ts tomatpure
  • 5 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 1 mørk kjøtt buljongterning
  • 2 ss Creme fraiche
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprika pulver
  • 1/2 ts chilipulver

2c

Slik gjør du:

  • Kutt opp løk, hvitløk, chili og tørkede tomater og ha over i en bolle
  • Kutt opp soppen og ha i en bolle
  • Kutt opp resten av grønnsakene og ha over i en bolle

1c

  • Ha litt olje i en gryte på middelsvarme.
  • Tilsett bollen med løkblandingen og la surre mens du rører 2-3 minutter
  • Tilsett den andre bollen med resten av grønnsakene, ikke soppen.
  • La det hele surre 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
  • Tilsett tomatpure og bland det godt inn i grønnsakene
  • tilsett vann og buljong terning, rør  godt
  • kok opp og la det småkoke 5 minutter, rør av og til
  • Tilsett soppen, rør godt
  • tilsett kidney bønner (husk og skylde dem i kaldt vann før du har dem i maten)
  • rør godt og la småkoke i 5 minutter
  • Tilsett kjøttet, bare ta biter med fingrene og ha oppi gryten. Rør rundt, tilsett mer kjøtt , gjenta til alt er rørt inn.
  • La småkoke 2-3 minutter
  • Tilsett creme fraiche og fløte, rør godt
  • Tilsett makaroni
  • Tilsett krydderne, rør godt
  • La det hele småkoke i 20 minutter, rør av og til.
  • Serveres med kokt ris, pasta, eller du kan ha mer kraft i gryten og du får en suppe. Ha gjerne en dæsj Creme Fraiche på toppen 🙂

3c

img_5470c

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar