Dominopoteter og Rotgrønnsaker – Det perfekte tilbehøret

Dominopoteter og Rotgrønnsaker er perfekt som tilbehør til de fleste typer kjøtt. En god biff, en stek, langtidsstekt kjøtt, lammeskanke og mye annet godt. Dominopoteter er fantastisk godt. En perfekt blanding av mykt og crispy, så godt at det kan nesten spises alene 🙂

1c

2a

2

Domino poteter og rotgrønnsaker
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
Dominopoteter
  1. Ca 2 poteter pr person
  2. Smeltet smør
  3. Salt og pepper
Rotgrønnsaker
  1. En gulerot
  2. En potet
  3. 1/3 av en liten søtpotet (mindre om det er en veldig stor søtpotet)
  4. 1/3 av en liten kålrabi
  5. 1/4 av en liten pepperrot
  6. litt salt og pepper
Slik gjør du
Poteter
  1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft
  2. Vask og tørk poteten.
  3. Kutt av begge endene, kutt så av en bit på den ene siden av poteten slik at du får en rett flate.
  4. Ha den rette flaten ned mot skjærefjølen, da ligger poteten stødig og det blir lettere å kutte den i skiver.
  5. Kutt ganske tynne skiver av poteten.
  6. Løft opp den kuttede poteten , hold den sammen i sin opprinnelige form.
  7. Sett poteten på et bakekledd stekebrett, bruk håndflaten og dra poteten mot deg slik at den legger seg i etasjer nedover.
  8. Når du har lagt på alle potetene pensler du de godt med smeltet smør eller olivenolje. Jo mer smør/olje du pensler på jo mer crisp blir de på toppen.
  9. Ha på salt og pepper
  10. Stekes midt i ovnen i 40-45 min
Rotgrønnsaker
  1. Kutt grønnsakene i små terninger ( kutt dem i staver så i terninger )
  2. Kok dem i ca 10 minutter
  3. Stek på middels varme i en panne med litt smør i ca 10 minutter. ( de skal ikke få noe særlig stekeskorpe så pass på varmen)
  4. Ha på litt salt og pepper så er de klare til servering.
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar