Knekkebrød

Dette knekkebrødet er kjempegodt og enkelt å lage selv. Perfekt til frokost og i nistepakken 🙂 

1

1c

Knekkebrød

Prep Tid 15 minutter
Cook Time 1 time 55 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 4 dl sammalt rugmel finmalt
  • 2 dl sesamfrø
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solsikke kjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1-1,5 ts salt
  • 7 dl vann

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann. Bland godt og la det stå å svelle i 10 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 130 - 140 grader på luftvarme
  3. Dekk to stekeplater med bakepapir
  4. Når deigen er ferdig fordeler du den på begge brettene og smører utover til en tynn jevn deig
  5. Sett en plate øverst og en nederst i ovnen, og stek i ca 10 minutter, ta brettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene med en kniv eller pizzakutter i ønsket størrelse.
  6. Sett platene inn igjen i ovnen i 30 minutter, la så brettene bytte plass og stek dem i 30 minutter til. Følg med på dem at de ikke blir mørkebrune/brente
  7. Ta brettene ut av ovnen. Ta tak i bakepapiret på hver side og snu knekkebrødene ned på platen med baksiden opp. Dra av bakepapiret.
  8. La steke i 12-15 minutter med døren på gløtt slik at knekkebrødet blir godt og sprøtt.
  9. Avkjøl på en rist og pakk i en lufttett boks eller pose.
  10. Nytes med ønsket pålegg 🙂

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.