Entrecotè med hasselbackpoteter, stekt løk og brokkoli

Denne deilige biff middagen er perfekt når du ønsker deg noe skikkelig kose mat. Saftig og mør entrecote servert med mini ostegratinerte hasselbackpoteter, stekt løk, brokkoli og fløtesaus.

3c1c4c5c2c3

Entrrecote
Serves 2
Write a review
Print
Du trenger
  1. 2 stykker Entrecotè
  2. 1 brokkoli
  3. 10-12 amandine poteter
  4. 2,5 dl Tine kremfløte
  5. Revet ost av parmesan, cheddar og gulost
  6. 1 løk
  7. krydder og hvitløksmør - link til oppskrift nederst
  8. Salt og pepper
Slik gjør du
Hasselbackpoteter
  1. Legg poteten i en skje eller liten sleiv og kutt den i skiver, på den måten unngår du å skjære igjennom bunnen på potetene.
  2. Kok så potetene i 10 minutter.
  3. Ha dem så over i en ildfast form eller stekebrett som du har litt olje i bunnen av.
  4. Ha over litt salt og pepper, kutt hvitløksmør i skiver og legg over potetene.
  5. Stek på 170 grader i 20 minutter, sett opp ovnen til 220 grader og stek i 10- 15 minutter til de er myke inni og med stekeskorpe på utsiden.
  6. Mens potetene steker kan du kutte brokkoli i buketter og koke dem i 5 minutter, ha av vannet og sett til side.
  7. Ta potetene ut av ovnen og samle potetene på den ene siden av formen og brokkolien på andre siden
  8. Ha over revet cheddar og parmesan ost på potetene og brokkolien. Ha litt revet gulost over brokkolien pluss litt salt og pepper.
  9. Sett formen inn i ovnen og stek i 5 minutter til osten er godt smeltet. ( husk å time så det er ferdig samtidig med biffen og sausen)
Løk,saus og Biff
  1. Ha litt smør i en liten gryte og tilsett løken, la surre på middels til svak varme i ca 10 -15 minutter mens du rører jevnlig, ha i litt salt og pepper.
  2. Varm opp en panne på nest høyeste varme, ha i litt smør og stek biffen 3-4 minutter på hver side, skru varmen til nest nederst og la steke 2 minutter til.
  3. Legg biffen på en tallerken og la hvile 3-4 minutter
  4. Skru opp igjen varmen på panna du stekte biffen i, i stekefettet fra biffen tilsetter du fløten, la det koke mens du rører i ca 4-5 minutter, til det blir lysebrunt, da er den klar og kan helles over i en sauskopp.
  5. Server Biffen med stekt løk på toppen og litt kryddersmør og deilige Hasselbakte poteter,brokkoli og fløtesaus.
Adapted from Trykk her for oppskrift på Krydder og hvitløksmør
Spiselise http://www.spiselise.no/
#godtno #biff #entrecote #hasselbackpoteter

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar