15 Gode regler til arbeid på kjøkkenet

Når man arbeider med matlaging om det er hjemme eller ute så er det noen tips og regler som gjør jobben mye enklere. Her deler jeg noen av disse med dere.

  1. Hold orden, det sparer tid og arbeid
  2. Planlegg slik at flere forskjellige arbeider kan være i gang på samme tid
  3. Bruk elektrisitet og annen energi med omtanke.
  4. Vær renslig med utstyr,matvarer,kluter og håndklær osv.
  5. Bruk tykke grytekluter og hold dem rene
  6. Les oppskriftene nøye så alt kommer med i rettene i riktig mengde.
  7. Bruk skje og kopp når du smaker på maten, og legg redskapene på en tallerken.
  8. Praktiske og solide redskaper letter arbeidet. Stell og bruk utstyr og redskaper med omtanke,så de ikke blir stygge eller ødelagt av feil behandling og uforsiktig bruk
  9. Lag maten slik at den både smaker godt og er riktig sammensatt.
  10. Ta godt vare på all mat.
  11. La aldri maten fosskoke. Kok mest mulig med lokk på og la ikke gryter koke tørre.
  12. La ikke skje eller øser stå i gryten mens maten koker.
  13. Legg logget med undersiden opp når du tar det av gryten, så ikke dampen slår ned på komfyren eller benken.
  14. Bruk ikke jerngryte eller jernpanne til koking av frukt eller til mat med eddik eller annen syre. Syren kan løse opp noe av jernet, og da blir maten misfarget.
  15. Bruk helst ikke gryter av aluminium til saltlake,lutefisk og skalldyr, for grytene blir svarte og stygge inni. Av samme grunn bør vi slå ut vannet med engang vi har kokt egg i gryter av aluminium.

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar