Fiskegrateng med makaroni enkelt og godt

Hjemmelaget fiskegrateng er absolutt å foretrekke fremfor de man kjøper. Er litt mer å tygge på i den hjemmelagde, og ikke bare en most masse som de man kjøper ofte er. Denne enkle klassiske fiskegratengen er super for store og små, og ikke er det vanskelig heller 🙂

2c3c12

Fiskegraten med makaroni
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Du trenger
  1. 5 ss smør
  2. 5 ss hvetemel
  3. 1 liter H- melk
  4. 1,5 dl kremfløte (kan sløyfes eller erstattes med melk)
  5. 2-3 egg
  6. 1 ts salt
  7. 500 gram hvit fisk - jeg brukte Torsk
  8. 1/2 ts malt muskat
  9. 1/2 ts pepper, hvit eller sort
  10. 300 gram revet gulost
  11. 1 stor gulerot
  12. 5-6 dl makaroni
  13. Griljermel
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Smelt smør i en gryte på middels varme, ha så i melet og bland godt i sammen,
  3. Tilsett 1/4 del av melken og rør godt, la det koke sakte opp, så fort det tykner tilsetter du litt mer melk, fortsett til du har hatt i all melk og fløte.
  4. La koke på svak varme mens du rører i 5 minutter.
  5. Tilsett salt, muskat og pepper, bland godt å ha røren over i en dyp bolle.
  6. La sausen hvile i 10 minutter før du tilsetter ett og ett egg, rør godt i mellom hvert egg.
  7. Mens sausen hviler koker du makaroni og kutter gulerot og fisk i biter.
  8. Ha så i 2/3 av osten og rør det godt inn.
  9. Så tilsetter du gulerot og fisk, rør forsiktig inn.
  10. Tilsett makaronien og bland godt.
  11. Ha røren over i en stor ildfast form, ha over litt revet ost og deretter dekker du godt med griljermel
  12. Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 30 minutter
Spiselise http://www.spiselise.no/
#Fiskegrateng #fisk

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar