Fiskegrateng, enkelt og godt

Hjemmelaget fiskegrateng er absolutt å foretrekke fremfor de man kjøper. Er litt mer å tygge på i den hjemmelagde, og ikke bare en most masse som de man kjøper ofte er. Denne enkle klassiske fiskegratengen er super for store og små, og ikke er det vanskelig heller 🙂

Du trenger: (Til 4-6 porsjoner)

  • 5 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 1 liter H- melk
  • 1,5 dl kremfløte (kan sløyfes eller erstattes med melk)
  • 2-3 egg
  • 1 ts salt
  • 500 gram hvit fisk – jeg brukte Torsk
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts pepper, hvit eller sort
  • 300 gram revet gulost
  • 1 stor gulerot
  • 5-6 dl makaroni
  • Griljermel

2c

Slik gjør du :

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Smelt smør i en gryte på middels varme, ha så i melet og bland godt i sammen,
  • Tilsett 1/4 del av melken og rør godt, la det koke sakte opp, så fort det tykner tilsetter du litt mer melk, fortsett til du har hatt i all melk og fløte.
  • La koke på svak varme mens du rører i 5 minutter.
  • Tilsett salt, muskat og pepper, bland godt å ha røren over i en dyp bolle.
  • La sausen hvile i 10 minutter før du tilsetter ett og ett egg, rør godt i mellom hvert egg.
  • Mens sausen hviler koker du makaroni og kutter gulerot og fisk i biter.
  • Ha så i 2/3 av osten og rør det godt inn.
  • Så tilsetter du gulerot og fisk, rør forsiktig inn.
  • Tilsett makaronien og bland godt.
  • Ha røren over i en stor ildfast form, ha over litt revet ost og deretter dekker du godt med griljermel
  • Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 30 minutter

3c

1

2

#Fiskegrateng #fisk

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar