Polarbrød

Polarbrød er et brød som er blitt mer og mer populært, og barna her i hus er veldig glad i dette brødet så det lønner
seg å lage det selv. Synes forøvrig disse er mye bedre enn de man kjøper også.
Denne oppskriften gir 16 – 20 polarbrød. De er kjempegode med ost eller syltetøy på 🙂

Du trenger:

  • 5 dl melk
  • 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær
  • 75 gram smør – romtemperert
  • 1,5 ts salt
  • 0.75 dl lys sirup
  • 4 dl siktet rugmel eller finmalt rugmel
  • 6-8 dl hvetemel

1c

Slik gjør du :

  • Ha tørrgjæren i en stor bolle
  • Varm melken til 40 grader og ha den over tørrgjæren. Bland godt med en gaffel, press klumpene mot bollekanten for å få det til å løse seg skikkelig opp i melken.
  • Tilsett så salt, litt av rugmel og hvetemel og bland godt
  • Tilsett sirup og noe av smøret, bland godt
  • Tilsett så litt mer av melet, så smøret, så melet igjen helt til alt er blandet inn, spar litt hvetemel. Ha deigen på bordet og kna den godt sammen.
  • Tilsett mer hvetemel om den er for klissete.
  • Sett så deigen i en bolle, ha litt mel over deigen og sett over et håndkle. La stå på et lunt sted i 60 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 250 grader
  • Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse, og stikk ut runde polarbrød. Du kan også bruke andre former, hjerter, firkant, kakemann og pepperkake former. Her kan du selv velge størrelse og form. Bare pass på at de er omtrent like store på samme stekebrett, så alle steker seg ferdig på samme tid. Jeg laget noen store og noen små rundinger.
  • Bruk en gaffel til å stikke mange hull på toppen av brødet. Har du en kjegle med pigger kan du rulle den over deigen før du stikker ut brødene.
  • Ha et kjøkkenhåndkle over brødene og sett til etterheving i 30 minutter
  • Stekes i 7-9 minutter, til de har fått en fin brunfarge. Disse skal ikke pensles før du setter de i ovnen.
  • Avkjøl på en rist med håndkle over
  • Kjempegode og perfekt i skolenista 🙂

2c

3

#Polarbrød

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Polarbrød Havre – Spiselise

Legg inn en kommentar