Kyllinglår med soppstuing og couscous

Enkel og kjempegod kyllingrett, servert med grønnsaker i couscous og soppstuing. Smaker kjempegodt og er veldig enkelt å få til 🙂

1c2c3c

Kyllinglår med couscous
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
  1. 4 kyllinglår
  2. 4 fedd hvitløk
  3. 1/2 rød løk
  4. 1/3 gul,grønn og rød paprika
  5. 1 liten vårløk
  6. Aspargestopper
  7. 1/3 fersk rød Chili
  8. 150 - 200 gram sopp
  9. litt kremfløte
  10. 1/3 sitron + litt sitronsaft
  11. Salt, pepper og paprika pulver
  12. 2,5 dl couscous + 2,5 dl vann + 1 ts salt
Slik gjør du
  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Ha salt,pepper og paprika pulver på skinnsiden av kyllinglårene.
  3. Ha smør og litt olje i en stekepanne, legg kyllinglårene i pannen med skinnsiden ned. La de brunes 2-3 minutter på høy varme og snu dem.
  4. Ha i to hele hvitløksfedd og en sitronskive. Skvis over litt sitronsaft.
  5. La steke 2 minutter, ha over 1/3 av soppen og sett hele pannen inn i stekeovnen. Den skal nå steke i 20-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  6. Kutt resterende grønnsaker i strimler og biter.
  7. Når det er ca 10 minutter igjen av kyllingen begynner du på soppstuinge, couscous og grønnsakene til couscous
  8. Ha smør i en gryte å ha så oppi soppen og la det surre i 3-4 minutter, rør av og til.
  9. tilsett litt fløte, salt og pepper, la det småkoke til fløten har tyknet.
  10. Kok opp 2,5 dl vann og salt, når det koker har du i couscousen, ikke rør i gryten nå bare beveg den til siden så vannet dekker hele couscousen. Sett på lokk og sett til side i 5 minutter.
  11. Ha smør og olje i en litt dyp panne, ha så oppi asparges og la det surre 3-4 minutter.
  12. Ha så oppi hvitløken og chili, la surre et par minutter.
  13. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre i 3 minutter mens du rører.
  14. Ha så couscousen over grønnsakene og bland dette godt. Ta gjerne litt av kraften fra stekepannen til kyllingen og ha over couscousen også. Skivs litt sitronsaft over også og rør godt.
  15. Ha couscous på en tallerken, legg et kyllinglår på toppen og litt soppstuing på toppen av kyllingen.
  16. Klar til servering 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/
#Kylling #couscous #kyllinglår #soppstuing

2 Comments

Legg inn en kommentar