Jan Erik’s Pizza – Knallgod

Denne pizzaen som Jan Erik lager er kjempegod og en av mine store favoritter når det kommer til pizza, så da må jeg jo dele denne herligheten med dere 🙂
Jeg er den som må lage pizzadeigen da, så tar han seg av resten 😉

1c2c6c

Jan Eriks Pizza
Write a review
Print
Prep Time
50 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 50 min
Prep Time
50 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 50 min
Du trenger
Pizzadeig
  1. 380 gram hvetemel
  2. 25 gram  gjær
  3. 0,75 ts salt
  4. 2,5 ss Raspolje eller olivenolje
  5. 2-2,5 dl lunkent vann
Fyll
  1. 400 gram kjøttdeig
  2. 1,5 kyllingfilet
  3. 50 gram Tacokrydder
  4. 6-8 små tomater (cherry tomater)
  5. 1/2-1 liten boks mais
  6. 1/2 løk
  7. Pizzasaus
  8. noen jalapenos
  9. Nachochips / Taco chips med ost ( det er best)
  10. 500 gram revet ost
Slik gjør du
Deigen
  1. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett olje og vann og bland godt med i en kjøkkenmaskin (eltekrok) eller bland det sammen med hendene. (er deigen for våt tilsetter du litt mer mel, er den for tørr tilsett litt mer vann eller olje.) Elt deigen et par minutter og sett til heving i 30-45 minutter under en håndkle på et lunt sted.Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut og legger på bakepapir, den skal dekke hele stekebrettet.
Fyll
  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Kutt kyllingen i små biter og stek dem på middelsvarme i en panne, tilsett ca 20 gram tacokrydder (halv pose), bland godt og la surre et par minutter.
  3. Stek samtidig kjøttdeigen, tilsett 30 gram tacokrydder og bland godt, la surre et par minutter.
  4. Kutt løk i ringer
  5. Kutt tomatene i skiver.
  6. Ha pizzasaus på pizzabunnen
  7. legg på kjøttdeigen
  8. ha på løkringer og deretter halvparten av osten
  9. Ha så på kyllingbiter
  10. ha på resten av osten
  11. legg på tomatskiver og ha over litt mais
  12. Ha på nacho chips/taco chips og Jalapeno
  13. Stekes i 20 minutter midt i ovnen.
  14. Serveres med rømme, ketchup eller majones
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar