Snadderloff med Reker og ostesaus

Denne retten husker jeg at vi hadde mye på lørdager når jeg var liten jente, og jeg elsket retten. Det var under en slik lørdagsmiddag vi oppdaget at min storesøster hadde allergi for reker, plutselig hovnet leppene og øynene opp som ballonger. Men for oss som tåler sjømat så er dette en fantastisk nydelig rett. Jeg rakk dessverre aldri å få oppskriften av pappa men jeg har gjenskapt den slik jeg husker og jeg synes den smaker ganske likt den pappa serverte.

1

2

3

4

Smaker helt nydelig 🙂

IMG_3971

Snadderloff med reker
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
10 min
Total Time
40 min
Prep Time
30 min
Cook Time
10 min
Total Time
40 min
Du trenger
  1. 1 ss smør
  2. 1 ss hvetemel
  3. 100 gram revet valgfri ost + litt revet parmesan ost
  4. 1 dl melk
  5. 1,5 -2 dl kremfløte
  6. 100- 150 gram pillede ferske reker
  7. En halv liten vårløk
  8. litt saft fra en sitron
  9. 1/2 ts fersk dill pluss litt til pynt
  10. salt og pepper
  11. 4 små baguetter ( her kan du selvsagt bruke hva slags baguetter du vil )
Slik gjør du
  1. pill og rens rekene og sett dem til side
  2. Kutt ferdig vårløk, dill og riv ost.
  3. Lag ostesaus
Ostesaus med reker
  1. Forvarm stekeovnene til 200 grader
  2. Smelt smør i en gryte og tilsett melet, la det surre mens du rører i 1 -2 minutter
  3. Ta gryten til siden og tilsett melk, rør godt, sett tilbake på platen, så fort det tykner tilsett litt av fløten, rør godt og gjenta slik til du har brukt opp væsken.
  4. Sausen skal være tykk, men ikke risgrøt tykk, så hvis du synes den er for tykk så tilsett litt mer melk eller fløte, den tykner enda mer når osten kommer oppi. Skal være like tykk som surmelk ca.
  5. La sausen småkoke mens du rører jevnlig i 5 -10 minutter, til melsmaken er borte.
  6. Smak til med salt og pepper før du heller den over i en bolle.
  7. I bollen med sausen tilsetter du vårløk og dill, rør rundt
  8. tilsett så revet ost og parmesanost og rør godt, spar litt av osten til å ha på toppen.
  9. Så har du i rekene, spar 3 reker pr baguette til pynt, rør godt.
  10. Skjær et dypt kutt på langs av baguetten, pass på at du ikke skjærer i bunnen
  11. Dra ut litt av innmaten i baguetten.
  12. Så  fyller du oste og reke sausen i baguetten, på toppen har du litt av innmaten fra baguetten og revet ost.
  13. Stek i ovnen ca 10 minutter
Før servering
  1. Legg de ferdig stekte baguettene på en tallerken eller fat
  2. Pynt med ferske reker, litt dill og skvis over litt sitronsaft.
  3. klare til å nytes 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/
#rekeogostesaus #snadderloffmedreker #baguettmedreker

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar