Lise’s Appelsin, sjokolade og Hasselnøtt kake

Denne kaken ble utrolig saftig med en fantastisk smak av appelsin, hasselnøtt og sjokolade 🙂

6

87910

 

 

 

Appelsin, sjokolade og hasselnøtt kake
Write a review
Print
Kakebunn
  1. 150 gram hasselnøtter
  2. 225 gram smør – Mykt, romtemperert
  3. 100 gram sukker
  4. 7 egg – Romtemperert
  5. 30 gram Kakao pulver
  6. 30 gram melis
  7. 30 gram hvetemel
  8. 2 ts bakepulver
  9. 1/4 ts salt
  10. 2 ss Amaretto likør
  11. 1 appelsin
Kandisert Appelsin
  1. Skall av en appelsin
  2. 1 dl sukker
  3. 2 dl vann
  4. 1/2 ts mais sirup
Kakefyll
  1. 200 gram philadelphia ost
  2. 300 gram mykt smør
  3. 5-600 gram melis
  4. 1/2 ts vanilje essens
  5. 1/2 - 1 ts Revet appelsinskall
  6. 2 ts appelsinsaft
  7. En halv boks Nugatti
Pynt
  1. Ganache
  2. Knuste gjende kjeks
  3. Knuste lion king sjokolade
  4. Knust kandisert appelsin (kan sløyfes)
  5. Kvikklunsj
  6. Ferrero rocher
Ganache
  1. 225 gram sjokolade 70%
  2. 2,3 dl kremfløte
Slik gjør du
Kakebunn
  1. Gjør klar 2 stekeformer på 20 cm
  2. Ha hasselnøttene i en blender og bland dem til de er omtrent helt finhakket
  3. Ha mel,kakao,bakepulver,salt og melis i en bolle, tilsett de finhakkede hasselnøttene og bland godt, sett til side.
  4. Kok en appelsin i 15 minutter, ha lokk på gryten. Del så appelsinen i to, så på tvers, ta ut eventuelle stener og miks appelsinen i en blender ca 1 minutt. Ha over i en bolle og sett i kjøleskapet så det blir nedkjølt.
  5. Separer eggene så du får 7 eggeplommer og 7 eggehviter.
  6. Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på høy hastighet til det blir lett og luftig. 3-4 minutter ca.
  7. Tilsett så likør og eggeplommer og miks det godt til du får en lys og luftig konsistens, ca 5 minutter.
  8. Bruk en slikkepott og fold appelsinmassen inn i røren, når appelsinen er blandet helt inn tilsetter du hasselnøtt/mel blandingen. Ha røren over i en bolle og sett til siden.
  9. Rengjør bollen og miks eggehvitene til den blir stor hvit og luftig (5 minutter ca)
  10. Nå skal du folde kakerøren forsiktig inn i eggehviten, bruk rolige og forsiktige bevegelser så ikke eggehviten blir flat. Bland inn litt og litt røre, det ser klumpete og rart ut i starten men til slutt vil du ha en fin brun kakerøre.
  11. Fordel røren i de to formene du har gjort klar og sett inn i ovnen.
  12. 35 – 40 minutter på 175 grader. Stikk en tynn pinne i midten av kaken, hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på så er den ferdig.
  13. La kakene stå minst 20 minutter før du tar dem ut av formen, la de avkjøle helt. Hver bunn skal deles i to, viktig at de er helt kalde før du gjør dette.
Kandisert appelsin
  1. Skrell appelsinen, kutt forsiktig ut alt det hvite som er inni appelsin skallet.
  2. Kok opp appelsinskallet i en gryte med vann, skyll av vannet, tilsett nytt vann og kok opp igjen, gjenta 2-3 ganger.
  3. Ha så vann, sukker og sirup i en gryte og kok på middels varme i 6-8 minutter.
  4. Mens dette koker kutter du appelsinskallet i strimler.
  5. Tilsett så appelsinskallet og sett ned til laveste varme. La det koke svakt i 45 minutter, rør hvert 10 minutt. Når de er ferdig heller du det over i en sikt og ha så skallet rett over i sukker. Legg på en rist for nedkjøling.
  6. Når det er helt kaldt har du det i en blender og blender 30 sekunder. Så har du appelsinstrø.
Kakefyll
  1. Miks osten på høy hastighet i en miksebolle til den er glatt og fin
  2. Ha i mykt smør og miks det på høy hastighet i 2-3 minutter
  3. Tilsett halvparten av melisen, miks på lav styrke til melisen er blandet og miks på høy hastighet 2 minutter
  4. tilsett resten av melis og vaniljeessens, når melisen er blandet inn miks på høy styrke i noen minutter til kremen er hvit og luftig.
  5. Ta av litt under halvparten av vaniljekremen og sett til side, dette skal brukes på utsiden av kaken.
  6. I resten av kremen har du i appelsinskall og saft, miks et par minutter, synes du kremen blir for fuktig tilsetter du bare litt melis til.
Sett sammen kaken
  1. Del hver kakedel i to.
  2. På første bunnen smører du først på nugatti med en kniv, så har du på appelsinkrem, legg på neste bunn og gjenta prosessen til alle bunnene er lagt på.
  3. Når du har lagt på siste bunnen har du vaniljekremen over hele utsiden av kaken. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Ta kaken ut og skjær den på midten i ying yang mønster. Smør inn med resten av vaniljekremen slik at begge kakedelene blir helt dekket. Sett kaldt frem til du skal pynte den.
Ganache
  1. Knekk sjokoladen og ha i en bolle, ha fløten i en gryte og kok opp. Så fort fløten koker heller du den over sjokoladen. La det stå i 5 minutter, rør så forsiktig med en skje. Sjokoladen vil nå begynne å blande seg og etter et par minutter har du en fin og tykk ganache. La stå 5 minutter før bruk.
Pynt kaken
  1. Hell Ganache midt på kaken og smør det utover mot kanten med en kniv eller slikkepott helt til det begynner å renne over kanten.
  2. Ha gjendekjeks strø på den ene halvdelen og lion king strø på den andre
  3. Pynt med biter av kvikklunsj, lion king og ferrero rocher
  4. Ha litt knust kandisert appelsin over kjeks strøet
  5. Sett kjølig et par timer så er den klar til servering.
Spiselise http://www.spiselise.no/
#appelsinkake #hasselnøttkake #godtno #godt

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar