sjokoladefylte påskekyllinger

Disse søte deilige kyllingbollene passer perfekt nå til påsken. Fylt med deilig sjokolade og perfekt til kveldskos eller i tursekken.

1

2

Kjempegode og veldig søte 🙂

3

Sjokofylte påskekyllinger
Serves 16
Write a review
Print
Prep Time
2 hr 10 min
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr 20 min
Prep Time
2 hr 10 min
Cook Time
15 min
Total Time
3 hr 20 min
Du trenger
  1. 500 gram hvetemel
  2. 2 dl melk
  3. 0.5 dl fløte
  4. 1 egg
  5. 1/2 pakke tørr gjær
  6. 75 gram sukker
  7. 1/2 ts malt kardemomme
  8. 1/4 ts kanel
  9. 1/4 ts salt
  10. 75 gram mykt smør i terninger
  11. Hakket sjokolade ( bruk det du vil her av sjokolade, jeg brukte de som du får kjøpt i smågodt disken som er formet som figurer, porøse og gode)
Slik gjør du
  1. Ha alt det tørre i en bakebolle
  2. bland melk og fløte og varm opp til 37-40 grader (ca 1 min i mikroen)
  3. Tilsett egget i det tørre og bland kjapt
  4. tilsett væsken og bland godt
  5. Ha deigen på bordet med litt mel og elt den godt i 3-4 minutter, er den veldig klissete kan du tilsette litt mel mens du elter
  6. Tilsett litt og litt mykt smør i deigen og elt det godt inn før du tilsetter neste ladning med smør, gjenta til alt smøret er eltet godt inn i deigen. Du skal nå ha en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene eller bordet
  7. Sett deigen på heving et lunt sted i 45-60 minutter
  8. Forvarm ovnen til 200-220 grader
  9. Del deigen i 16 like store biter, men pass på å spare litt deig som skal bli hode, nebb og øyne
  10. Ta en bit deig og kjevle den til en avlang firkant
  11. dryss sjokolade i en stripe litt mot kanten av firkanten, rull sammen til en pølse
  12. Rull så hele pølsen så den blir enda litt lenger og form den til en kylling, se bilde under
  13. Bruk en kniv til å kutte striper på halestjerten
  14. Rull små hoder og sett på kyllingen, samt små nebb og øyne.
  15. Pensle med pisket egg
  16. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar