Sjokolade smørkrem

God sjokoladesmørkrem til bruk inni og utenpå kaker 🙂

Du trenger:

  • 250 g romtemperert usaltet smør
  • 500 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 mørk kokesjokolade
  • litt melk (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • Smelt en mørk kokesjokolade over vannbad. La den avkjøle, sett den feks i fryseren eller kjøeskapet så går det fortere. Viktig at denne ikke er varm før den tilsettes smørkremen.
  • Pisk smøret i ett minutt.Bruk en K visp om du har kjøkkenmaskin ( hvis ikke bruker du vanlig visp) 
    g_02662781
    K-visp
  • Tilsett så litt siktet melis – viktig å sikte melis så du slipper klumper i kremen – pisk ett minutt
  • Tilsett vaniljeekstrakt og pisk et minutt
  • tilsett resten av melisen og pisk på medium/fort  styrke i 3 minutter.
  • tilsett sjokoladen i smørkremen mens mikseren går på lav styrke, når alt er tilsatt la det mikses godt i sammen på høyere styrke. Du kan tilsette mer sjokolade om du ønsker det, bare pass på at det ikke blir for mye for da ødelegger du kremen.
  • Hvis du vil kan du tilsette litt melk eller fløte (1 ts maks to ) for en enda glattere og tynnere konsistens
  • Kremen er klar til bruk med engang, synes du den blir for myk kan du sette den i kjøleskapet 5-10 minutter.
  • Bruk en flat tynn kakespade eller en god kniv til å smøre kremen rundt kaken, dette er viktig før pynting for å få alle smulene på plass. Også kalt «crumping»

10

9

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.