Saftig og god sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er saftig, kjempegod og lett å jobbe med. Perfekt til bursdager og andre festlige anledninger 🙂

Du trenger:

  • 510 gram Hvetemel
  • 750 gram sukker
  • 190 gram mørk kakaopulver
  • 7 dl vann
  • 340 gram usaltet smør , romtemperert
  • 6 egg
  • 1 ss Natron
  • 3/4 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts salt

Slik gjør du :

  • Mål opp alle ingrediensene, bland alt det tørre unntatt sukkeret og kakao i en bolle. Sikt dette over i en større bolle.
  • Kok opp vannet og hell over kakao pulveret og rør godt til alle klumpene er ute.
  • Ha smør og sukker i en bakebolle, pisk dette luftig i 8-10 minutter.
  • tilsett to og to egg, la eggene blandes godt inn før du tilsetter de to neste.
  • Tilsett så 1/4 del av det tørre. Tilsett så 1/3 av kakaoen – fortsett slik til det er tomt.
  • La det mikse godt ett minutt.
  • Ha over i en 34*36 cm (rundt om den størrelsen) langpanne eller fordel røren i to 20-22  cm runde former.
  • Denne oppskriften gir ca 2,7 l røre.
  • Stekes i langpanne på 175 grader i 1 time og 20-30 minutter. Og 1 t -1 t og 10 minutter i runde former.
  • Stikk en tannpirker eller strikke pinne inn i kaken, om ikke det kommer ut kakerøre på pinnen så er den ferdig.
  • La avkjøle i formen, og la den bli helt kald, gjerne kjøleskap kald, før du begynner å fylle og pynte den.
1
To små nieser til hjelpere 🙂

2

#sjokoladekake #saftigsjokoladekake

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar