Kylling med sitron og tomat

Kylling og sitron er utrolig godt i sammen. Denne enkle delikate retten med deilig frisk og syrlig smak er perfekt en fredag eller lørdagskveld.

Du trenger: (2-3 personer)

  • 6 kylling overlår ( man kan bruke kyllinglår eller kyllingbryst, helst med skinn på )
  • 3  fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 5-6 små tomater
  • salt og pepper

Slik gjør du :

  • Hakk hvitløk
  • Del tomatene i to
  • Press sitronen for saft, pass på at du får ut steinene, kutt sitronen i skiver etter du har tatt ut saften.
  • Ha salt og pepper på kyllingen
  • Stek kylling, med skinnsiden ned først, ca 8 minutter på hver side.
  • Ta ut kyllingen og legg på et fat, ikke tøm ut stekefettet fra pannen
  • Ha så hvitløken over i pannen
  • Tilsett hvitvin og saften fra sitron, la surre et par minutter
  • Ha oppi sitronskivene og tomat
  • Legg kyllingen oppi pannen igjen og la småkoke i ca 5 minutter (pass på at kylling er gjennomstekt )
  • Ha over litt salt og pepper

Serveres med Hele stekte poteter, ris eller Couscous.

 

2c

Så er det bare å nyte det deilige måltidet 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar