Sosekjøtt

Sosekjøtt er en av mine barndoms favoritter. Min far laget det beste sosekjøttet <3  Mørt, deilig kjøtt med kjempegod saus, poteter og grønnsaker. En god gammel klassiker. Den er enkel og lage, men trenger å koke i minst 2,5 timer, helst 3-4 timer. Den er ikke like god som pappa sin var, men det er heller ikke så langt unna 🙂

1c

IMG_2473

Sosekjøtt
Serves 4
Write a review
Print
Du trenger
  1. 800 gram bankekjøtt eller høyrygg
  2. 5 ss smør
  3. 4 ss hvetemel
  4. 7-10 dl kraft av mørk buljong
  5. Du kan ha i løk sammen med kjøttet om du vil, jeg valgte uten siden den ene ungen ikke er så glad i løk enda.
  6. Serveres her med poteter, gulerøtter og rosenkål. Blomkål,makaronistuing,erter eller ertestuing er også godt å ha til.
Slik gjør du
  1. Skjær kjøttet i store terninger ( 2,5 x 2,5 cm)
  2. Smelt smør i en panne eller tykk bunnet gryte, ha i melet, rør jevnlig til det har fått en nøttebrun farge.
  3. Tilsett så kraft litt og litt mens du rører til du har fått en litt tynnere konsistens enn vanlig saus.
  4. Brun kjøttet i pannen, litt om gangen, når det er brunt har du det og stekefettet over i gryten, gjenta til alt kjøttet er brunet.
  5. Skru ned til nest varmest, det skal så vidt koke i gryten,
  6. Ha i litt salt og pepper, sett ett lokk halvveis på gryten og la det småkoke i minimum 2,5 time, eller til kjøttet er mørt. Jeg synes 3-4 timer gir godt kjøtt og god smak i sausen. Rør om av og til i gryten
  7. Kok poteter og ønsket grønnsaker, så er det bare å nyte et herlig måltid 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar