Lise’s enkle søndagsgryte

Enkel og grei søndagsmiddag av det man måtte ha i kjøleskapet av grønnsaker i tillegg trenger du en pakke kjøttdeig og litt ris eller pasta.

Oppskrift på min Søndagsgryte

Du trenger:

  • 1 pk kjøttdeig
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 gulerot
  • en halv rød,grønn og orange paprika (eller bare en hel ensfarget)
  • 1 vårløk
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 ts hver av Salt, pepper og paprikapulver
  • 1-2 dl vann

Slik gjør du:

  1. Hakk grønnsakene i biter
  2. Stek kjøttdeigen i en høy panne eller gryte, når den er halvveis stekt tilsetter du hvitløk, løk og gulerot
  3. La surre to minutter før du tilsetter vårløk og paprika og rører til alt har blandet seg
  4. La surre to minutter til mens du rører jevnlig
  5. Så tilsetter du hakkede tomater, ha litt vann i boksen og rist forsiktig før du heller det også over i pannen
  6. rør godt
  7. Så kan du tilsette vann litt og litt etter hvert som sausen tykner
  8. tilsett 1 ts paprika pulver, 1 ts salt og pepper
  9. La koke på svak varme i 20-30 minutter, rør av og til eventuelt tilsett mer vann om du synes den blir for tykk i konsistensen.
  10. Smak på sausen og tilsett mer salt om det behøvs.
  11. Server med kokt ris eller pasta.

Tips: Creme freche eller rømme er også godt å blande inn i gryteretten, om man har, 1-2 ss.

1c

Hvis du vil servere risen pent så kan du fylle opp en liten bolle eller et glass med ris, press flatt på bunnen. Velv bollen/glasset over på en tallerken og løft opp, og vips står risen pent. Sa kan du dandere som du vil med gryteretten 🙂

2c

Nam Nam, det smakte herlig. Jentungen på 7 forsynte seg to ganger, siste gangen uten ris, hun elsket gryteretten 🙂 Endelig er «liker ikke» paprika og Løk og tomatklumper perioden over 🙂

Tips: Jeg har alltid hakkede tomater stående i skapet da disse kan brukes til mange gode sauser og gryter på de dagene man ikke gidder traske på søndagsåpne butikker. Kjøttdeig er også greit å ha i fryseren til slike dager.

2 Comments

Legg inn en kommentar