Entrecote og Potetskiver med bacon, cheddar og Mozarella ost

Disse potetskivene er himmelsk gode, og passer og servere til Biff eller de kan spises alene som de er. Det er kjempe lett og lage. De smaker som små munnfuller Idaho pleasure om du har smakt det. Så disse bare må du prøve en dag 🙂 Her får du oppskriften på Entrecote servert med potetskiver, sopp og paprika stuing og stekt tomat.

1c

2c

5c

3c

4c

Entrecote og potetskiver med bacon og soppstuing
Serves 2
Write a review
Print
Du trenger
Potetskiver
  1. 2 -3 store poteter
  2. 150 gram bacon i terninger
  3. en liten vårløk
  4. Revet cheddar og Mozarella ost
  5. Salt og pepper
  6. Litt olje
  7. Litt rømme
Biff og tomat
  1. 1 pr stk
Sopp og paprika stuing
  1. 100-200 gram aroma sopp
  2. en halv rød, grønn og orange paprika (kan bare bruke en farge, men jeg synes det blir fint med alle tre)
  3. Litt smør og olje
  4. salt og pepper
  5. en skvett fløte (1/2 - 1 dl)
Slik gjør du
Potetskiver
  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Vask og tørk potetene
  3. kle en form eller langpanne med bakepapir og ha over litt olje og salt
  4. Kutt av endene på poteten, og kutt i skiver som er rundt 1,5 cm tykke, jevn tykkelse på alle skivene er en fordel.
  5. Legg potetskivene i formen og ha over salt og pepper
  6. Stek i ovnen i 15 minutter
  7. Mens potetene steker kan du steke bacon, finhakke vårløk og blande revet mozarella og cheddar ost.
  8. Når potetene har stått i 15 minutter tar du de ut av ovnen og snur alle potetskivene.
  9. Stekes videre i 15 minutter eller til de er fine og brune
  10. Stikk en kniv  i en av potetene for å kjenne om de er gjennomstekt, stek litt lenger om det trengs.
  11. Når potetene er klare tar du de ut, legg litt bacon på alle potetskivene.
  12. Strø over litt vårløk
  13. Ha så over revet ost
  14. Stekes i 5 minutter, eller til osten er smeltet.
  15. Ta ut av ovnen, ha på en liten dæsj rømme og de er klare til å nytes 🙂
  16. Arb og steketid : ca 45-55 minutter
Biff
  1. Stek som du ønsker - ift steking av biff så bruker jeg 2-4-6 regelen om biffen er 2-3 cm tykk
  2. Rå - 2 minutter på hver side , hvile i 2 minutter
  3. medium - 4 minutter på hver side, hvile 4 minutter
  4. Gjennomstekt - 6 minutter på hver side og hvile 6 minutter
  5. Arb og steketid: maks 18 minutter, kommer an på hvor godt stekt biffen skal være 🙂
Tomat
  1. Ha en halv tomat pr person, stek i pannen sammen med biffen og ha litt salt og pepper på.
  2. Arb og steketid: ca 10 minutter
Sopp og paprikastuing
  1. Ha smør og litt olje i en gryte eller panne
  2. Ha soppen oppi og surr mens du rører jevnlig 2-3 minutter
  3. Ha i paprika og la surre mens du rører jevnlig 3-4 minutter
  4. Ha oppi fløte og litt salt og pepper
  5. La surre videre i 3-4 minutter til fløten har blitt god og kremete rundt grønnsakene.
  6. Arb og steke tid: ca 10 minutte
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar