Deilig kremet Kylling gryte

I dag har min bedre halvdel bursdag og da måtte han jo få noe god mat 🙂
Denne kylling gryten er fantastisk deilig, masse smak og en kremete konsistens. Her servert med kokte,hele, stekte poteter. Alt i en panne og inn i ovnen, det gir så god smak, er gøy og enkelt å lage 🙂 Server gjerne med litt smørdampet Asparges ved siden av, som var planen med denne, men som ble gjenglemt på butikken 🙂

Du trenger: ( til 2-3 personer)

  • 6-7 ferske overlår fra kylling, får du ikke tak i overlår kan du bruke kyllingklubber eller kylling lår. Bruker du små klubber må du kanskje beregne litt flere pr person
  • 3 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
  • En liten vårløk
  • 1 ts hakket rød chillipepper
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4  ts tørket timian
  • 1/4 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket basilikum
  • 1/4 ts røde pepperflak
  • 25 gram revet parmesan (1/4 cup – 2 ss )
  • 20 gram soltørka tomater (1/3 cup – 2,5 ss)
  • 1,2 dl krem fløte
  • 2,3 dl kyllingkraft (fra kyllingbuljong)
  • Små Armandine poteter

Pynt/topping:

  • 1 ss fersk hakket basilikum
  • saften av en halv liten lime
  • litt revet parmesan ost

1c

Slik gjør du :

Forarbeid:

  • Sett stekeovnen på 220 grader
  • Hakk opp hvitløk, chili, vårløk og soltørkede tomater
  • Mål opp krydderet på en tallerken eller i en skål – ha salt og pepper for seg selv
  • Rasp parmesan og mål klar fløte, kylling kraft og smør
  • Gjør klar potetene i en gryte med vann og litt salt
  • Legg overlårene på en tallerken med skinnsiden opp og strø over salt og pepper

Lage retten:

  • Sett på en stekepanne på nest sterkeste varme og ha 2 ss smør i pannen
  • når smøret har  smeltet og begynner å kruse legger du oppi overlårene med skinnsiden ned
  • Stek kyllingen 3 minutter på hver side, ta de ut av pannen, legg på en tallerken og sett til siden.
  • Ta pannen til siden og tilsett resten av smøret, ha så oppi hvitløk og hakket chilipepper og la surre mens du rører i 1-2 minutter
  • Ha så oppi alt krydderet, soltørka  tomater, parmesan, kyllingkraft og fløte – rør og la det småkoke i 3-5 minutter
  • Ha oppi kyllingen med skinnsiden opp, strø over vårløk
  • Sett hele stekepannen inn i ovnen, hvis du ikke har en stekepanne du kan sette i ovnen kan du helle sausen fra pannen over i en form og så legge kyllingen oppi.
  • La steke i 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  • Med engang du har satt pannen i ovnen setter du potetene til koking, de skal koke i 15 minutter, stikk med en kniv og ta de av så fort de er gjennomkokt, koker du for lenge sprekker og smuldrer potene opp.
  • Ha smør eller olje i en panne på full varme, ha oppi de hele kokte potetene, krydre med salt, pepper og paprika pulver, stek mens du vender potetene, 2-3 minutter eller til de har fått en fin brunfarge på utsiden.
  • Nå bør kylling gryta og potetene være ferdig omtrent samtidig
  • Ta ut kylling gryta, strø over litt revet parmesanost, fersk hakket basilikum og litt av lime saften
  • Server gjerne med smørdampede aspargestopper eller soppstuing

2c

Potetene:

Kok potetene og stek dem så litt i en varm panne med litt smør eller olje, ha over salt og pepper.

3c

Ferdig rett:

4c

Helt fantastisk nydelig 🙂

Lik og del gjerne 🙂

 

4 Comments

Legg inn en kommentar