
I dag har min bedre halvdel bursdag og da måtte han jo få noe god mat 🙂
Denne kylling gryten er fantastisk deilig, masse smak og en kremete konsistens. Her servert med kokte,hele, stekte poteter. Alt i en panne og inn i ovnen, det gir så god smak, er gøy og enkelt å lage 🙂 Server gjerne med litt smørdampet Asparges ved siden av, som var planen med denne, men som ble gjenglemt på butikken 🙂

Kremete kylling gryte
2017-10-19 13:05:50

Serves 3
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
- 6-7 ferske overlår fra kylling, får du ikke tak i overlår kan du bruke kyllingklubber eller kylling lår. Bruker du små klubber må du kanskje beregne litt flere pr person
- 3 ss smør
- 3 fedd hvitløk
- En liten vårløk
- 1 ts hakket rød chillipepper
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/4 ts tørket timian
- 1/4 ts tørket oregano
- 1/4 ts tørket basilikum
- 1/4 ts røde pepperflak
- 25 gram revet parmesan (1/4 cup - 2 ss )
- 20 gram soltørka tomater (1/3 cup - 2,5 ss)
- 1,2 dl krem fløte
- 2,3 dl kyllingkraft (fra kyllingbuljong)
- Små Armandine poteter
Pynt/topping
- 1 ss fersk hakket basilikum
- saften av en halv liten lime
- litt revet parmesan ost
Slik gjør du
Forarbeid
- Sett stekeovnen på 220 grader
- Hakk opp hvitløk, chili, vårløk og soltørkede tomater
- Mål opp krydderet på en tallerken eller i en skål - ha salt og pepper for seg selv
- Rasp parmesan og mål klar fløte, kylling kraft og smør
- Gjør klar potetene i en gryte med vann og litt salt
- Legg overlårene på en tallerken med skinnsiden opp og strø over salt og pepper
Lage retten
- Sett på en stekepanne på nest sterkeste varme og ha 2 ss smør i pannen
- når smøret har smeltet og begynner å kruse legger du oppi overlårene med skinnsiden ned
- Stek kyllingen 3 minutter på hver side, ta de ut av pannen, legg på en tallerken og sett til siden.
- Ta pannen til siden og tilsett resten av smøret, ha så oppi hvitløk og hakket chilipepper og la surre mens du rører i 1-2 minutter
- Ha så oppi alt krydderet, soltørka tomater, parmesan, kyllingkraft og fløte - rør og la det småkoke i 3-5 minutter
- Ha oppi kyllingen med skinnsiden opp, strø over vårløk
- Sett hele stekepannen inn i ovnen, hvis du ikke har en stekepanne du kan sette i ovnen kan du helle sausen fra pannen over i en form og så legge kyllingen oppi.
- La steke i 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
- Med engang du har satt pannen i ovnen setter du potetene til koking, de skal koke i 15 minutter, stikk med en kniv og ta de av så fort de er gjennomkokt, koker du for lenge sprekker og smuldrer potene opp.
- Ha smør eller olje i en panne på full varme, ha oppi de hele kokte potetene, krydre med salt, pepper og paprika pulver, stek mens du vender potetene, 2-3 minutter eller til de har fått en fin brunfarge på utsiden.
- Nå bør kylling gryta og potetene være ferdig omtrent samtidig
- Ta ut kylling gryta, strø over litt revet parmesanost, fersk hakket basilikum og litt av lime saften
- Server gjerne med smørdampede aspargestopper eller soppstuing
Potetene
- Kok potetene og stek dem så litt i en varm panne med litt smør eller olje, ha over salt og pepper.
Spiselise http://www.spiselise.no/
Lik og del gjerne 🙂
Ser fantastisk ut, må prøves og + for lett og oversiktelig oppskrift.
Takk for det 🙂 Jeg synes den er kjempegod, håper den faller i smak hos deg også 😀
Tusen takk for en nydelig kyllinggryte ! Den er blandt våre farvoritter ❤️
Så hyggelig å høre 😀 Takk for tilbakemelding 🙂