Laks med Couscous

Laks og Makrell er mine favoritt fisker. Laks er alltid godt, og godt til mye. Laks med Couscous er en av mine nyeste favoritter. Det er ikke mer enn ett år siden jeg begynte å like Couscous, før det kunne jeg ikke fordra det. Første gangen jeg smakte det var det ikke noe for meg.  Men så ser det i noen tilfeller veldig godt ut, og jeg forsto litt mer av hvordan man kan bruke Couscous og det var da jeg testet den varianten jeg skal dele med dere nå. Og nå elsker jeg Couscous, ihvertfall når jeg lager det på denne måten her.

Du trenger: (4 porsjoner eller 2 store porsjoner )

  • 4 Laksefileter
  • 1 rød paprika
  • 1 pakke aspargestopper
  • 1 pakke Aroma champinjong, vanlig Champinjong går også, eller annen sopp du liker.
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Sitronpepper
  • 250g Couscous og 2,5 dl Vann – Vannet kokes, ta vekk fra platen, tilsett couscous rør kjapt med en gaffel og la det stå under lokk i 5 minutter. Lages når det er 7 minutter igjen av steketiden på laksen.

1

Tips: Andre ting som også er godt å bruke i en slik couscous gryte er : små tomater delt i to, tørkede og hakkede tomater, aspargesbønner, frosne eller ferske, Ikke de på boks de smaker helt forferdelig, brekkbønner, frosne eller ferske, mais, rødløk, vårløk, purre, baconterninger, ja det var noe av det jeg kom på, her er det bare å prøve seg fram til du finner din favoritt 🙂

Slik gjør du:

  1. Laks legges i en ildfast form , ha litt smør og olje i bunnen og litt olje over Laksen. Jeg brukte Oliven olje med Sitronsmak. Ha over salt, pepper og sitronpepper i ønsker mengde.
  2. Laksen stekes på 200 grader i 30 minutter, midt i ovnen.
  3. Hakk opp Løk og paprika i strimler. Løken deler jeg i to og kutter så i halvmåne strimler.
  4. Hakk opp hvitløk
  5. kutt soppen i skiver
  6. Når det er 15 minutt igjen av steketiden på Laksen så setter du på en dyp panne eventuelt gryte med smør og litt olje.
  7. Når smøret freser tilsett hvitløk og rør rundt.
  8. Tilsett så soppen og la det surre mens du rører i 2-3 minutter.
  9. Tilsett løken og la surre 1 minutt.
  10. Tilsett Aspargestoppene og rør godt. La det surre mens du rører i 3 minutter
  11. Tilsett Paprikaen og ha over litt  salt og pepper. Tilsett også smør og eller olje underveis om det er behov for det.
  12. La det hele surre på svak varme til fisken og Couscous er ferdig, disse bør være ferdig temmelig på likt.
  13. Ta fisken ut av ovnen og hell det smeltede fettet fra formen over grønnsakene
  14. Ha 1 ss oliven olje over couscousen og rør med en gaffel. Hell så dette over grønnsakene og bland godt.
  15. Så er det bare å legge opp fisk og Couscous på tallerkenen og nyte 🙂

2

3

Håper det smaker 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar