Kyllingboller

Kjempegod og enkel middagsrett, denne spesielt tilpasset barn som er i «liker ikke sterke farger på grønnsakene» fasen 🙂

Du trenger: (holder til 4-6 personer)

  •  2 pk kyllingkjøttdeig
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chilipepper
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 liten boks fløte
  • 1 dl vann eller kraft
  • 1 liten box mais
  • Eventuelt andre grønnsaker du liker og ikke minst for å få farge på retten, eks. brekkbønner,rød paprika, brokkoli, asparges, fersk chili for å nevne noen.

1-3c

2c

Slik gjør du :

  1. Ha kyllingkjøttdeigen over i en bolle
  2. Hakk løk og hvitløk og ha dette over kjøttdeigen
  3. Tilsett i kjøttdeigen halvparten av hvert krydder ( resten skal i selve sausen)
  4. Bland kjøttdeigen godt med en spiseskje eller med handen.
  5. Form til baller ved hjelp av en ts og handa,  dypp ts i kaldt vann mellom bollene så henger de ikke fast når du former bollene.
  6. stek dem fine og brune, ha over i en bolle etterhvert som de er ferdig om panna blir for liten.
  7. Når alle bollene er brunet har du de over i stekepannen igjen, med alt stekfettet, hell over fløten og vann/kraft, rør godt.
  8. Tilsett resten av krydderet,rør godt, la koke / putre på svak varme i 15 minutter.
  9. Ha i Maisen og eventuelt andre grønnsaker, beregn i isåfall koketiden og eventuelt tilsett de grønnsakene som trenger lenger koketid tidligere.

4c

Serveres med kokt ris eller potetmos og salat, kjempegodt 🙂

img_1264

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar