Kanelsnurrkake med Vaniljekrem

Denne passer perfekt til Søndags kaffen , en deilig kanelsnurrkake med vaniljekrem.

Du trenger:

  • 500 g Hvetemel
  • 2,5 dl melk (varmes til 37 -40 grader)IMG_0106_zps5b77e0cf
  • 1/2 pose tørr gjær
  • 75 g sukker
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør i terninger (mykt)
  • Kanel og sukker fyll ( enten ferdig kjøpt eller bland kanel og sukker og smør deigen med smør før du tar på kanel og sukker)
  • Vaniljekrem
  • Rosiner (kan sløyfes)
  • Ha alle ingredienser unntatt smør i en bakebolle, la deigen få elte i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin.

Slik gjør du:

  1. Tilsett så litt og litt av det myke smøret, la det bli blandet godt inn i deigen før du tilsetter mer.
  2. La heve i ca 1 time
  3. Ta av 1/3 av deigen og kjevle så resten av deigen til en stor rektangel, smør på kanel og sukker blandingen, og et tynt lag med vaniljekrem oppå der igjen.
  4. Rull deigen på langsiden til en stor pølse.
  5. Kutt så deigen i biter, ca 2 cm tykke.
  6. Den lille deigbiten kjevler du ut til en firkant og legger i bunnen av stekebrettet ( bruk brett med høy kant)
  7. Smør vaniljekrem så du dekker hele bunnen på firkanten. Strø over noen rosiner om du ønsker.
  8. Sett så kanelsnurrene ved siden av hverandre oppå firkanten på bakebrettet, nesten helt inntil hverandre.
  9. La etterheve i 20 minutter
  10. pensle med egg

Stek på 220 grader i ca 30 minutter

La avkjøle litt før servering. Pynt gjerne med melisglasur. det gir en ekstra god smak 🙂

1

Enjoy !

Legg inn en kommentar