Hjemmelaget Pasta med Bolognese

Pasta er enkelt og gøy å lage selv og det smaker bedre enn tørr pasta som man kjøper på butikken. I dag laget jeg Pasta tagliatelle med Bolognese og revet parmesanost på toppen, og det var utrolig godt. Dette var mitt andre forsøk på pasta og jeg er overrasket over hvor lett det er å lage sin egen pasta. Pastamaskin kan du kjøpe HER om du ikke har Kitchenaid kjøkkenmaskin med tilbehør.

annonselenker

Dette trenger du: (2 – 3 personer)

Til Pasta:IMG_0574

  • 2 egg
  • 200 g mel
  • 1/2 ts salt

(100 g mel + 1 egg = pasta til 1 person )

Bolognese:

  • 1 pakke kjøttdeig
  • En halv løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gulerot
  • 1 pk hakkede tomater

(En ekte bolognese kan gjerne koke 2-3 timer, jo lengre jo bedre. Du kan også tilsette mer grønnsaker, vin og eller kraft osv, jeg brukte bare  det jeg hadde og laget en kjapp variant, minimum 20 minutt bør den koke )

Slik gjør du :

Pasta:

2

  1. Ha mel i en blender/foodprocessor
  2. Ha i egg
  3. miks i sammen til det er smuler/ klumper
  4. Ha deigen på bordet og kna i sammen til du har en glatt fin deig, den skal ikke være klissete.
  5. Ha litt mel på bordet og del deigen i to. Ta en del av deigen, trykk og klem den litt flat, kjør den så gjennom pastamaskinen på steg 1.
  6. Brett deigen i to, kjør gjennom pastamaskinen, gjenta prosessen opptil 6 ganger, du skal nå ha en fin fast og jevn deig. Ha litt mel på innimellom, spesielt viktig om du kjenner at den er klissete. Med denne deigen trengte jeg lite mel da deigen var fast og fin uten å klisse.
  7. Kjør en gang gjennom steg 2 osv opp til og med steg 5.
  8. Heng pasta remsen på tørk
  9. Bytt til tagliatelle pasta maskinen og kjør deigen i gjennom, heng tagliatellen på tørk. Jeg hang de på en kleshenger. eller bruk noe annet kreativt.
  10. Smaker best ferske, men om du skal spise de noen timer eller dager frem i tid så legg de på et brett i fryseren. Neste dag kan du ha dem i fryseposer for lenger oppbevaring. (Frossen pasta skal legges rett i kokende vann )
  11. Kokes i 3-5 minutter, skal ha tyggemotstand men ikke være rå. Aldente.

Bolognese: (min vri, enkel versjon)

3

  • Stek kjøttdeig halveis
  • Ha i hvitløk og løk, rør inn og la surre 2-3 minutter
  • tilsett gulerot og rør inn, la surre 2-3 minutter
  • Ha i hakkede tomater og 1 dl vann
  • la småkoke i 20 minutter, rør om av og til
  • Smak til med Salt, pepper, og feks litt chili eller paprika pulver.

Server med pasta og ha revet parmesanost på toppen.

5

Håper det smaker 🙂

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar