Bollefrikassê eller Frikassêboller

Dette var en av mine barndoms favoritter, det og kjøttkaker. Bollefrikasse er enda en av huset favoritter av de gode gamle klassiske Norske matrettene. Ikke er det spesielt vanskelig å lage heller.

Du trenger til 4 personer:

  • 800 g farsedeig
  • 2 gulerøtter
  • 1 liten purre ( jeg har ikke purre i min da ungene er i en hater løk periode)
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvete mel
  • 1 liter kraft (vann og buljong eller kraft fra bollene)
  • salt og pepper
  • Poteter

Slik gjør du :

Bollene :

  1. Ha godt med vann i en gryte og kok opp
  2. Bruk et glass med kaldt vann og en spiseskje. Dypp skjeen i vann for hver nye bolle.
  3. Ha farsedeig på skjeen og form bollen i hånda, bruk skjeen til å bevege den rundt inni, prøv å få så jevn overflate som mulig, legg oppi kokende vann og la de koke 3-4 minutter
  4. Ha dem over i en bolle med litt folie over mens du lager sausen. Ta vare på vannet som bollene kokte i.

Saus:

  1. Smelt smør  i en gryte
  2. tilsett mel og la det surre mens du rører i et par minutter. Jevningen skal begynne å bli litt hvit/lysere i fargen. ( Viktig og stoppe før det går over til å bli brunt)
  3. Tilsett litt og litt kraft mens du rører, la det koke opp mellom hver gang, gjenta prosessen til du har ønsket tykkelse på sausen.
  4. Kutt gulerot og purreløk i skiver. Ha dette oppi sausen, la det koke 20-30 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper

Serveres med kokte poteter

2c

3

Håper det smaker 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar