Bringebær og Sitron kake – frisk og god

Denne kaken er enkel og lage, og smaker utrolig friskt og godt. Server til fest eller til søndags-kaffen, den kommer garantert til å falle i smak hos store og små .

Du trenger:

  • 256 g hvetemel + 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 227 g mykt smør
  • 350 g sukker
  • 2 ts Sitronessens / sitronsaft
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 store egg
  • 1/2 ts salt
  • 2,36 dl Rømme
  • 2 ss revet sitronskall
  • 5  dl bringebær

Stekes på 160 C 1 time og 20 minutter – Rund 22 cm form

3

 

Slik gjør du:

  • I en mikse bolle tilsetter du smør, sukker , sitron og vaniljeekstrakt
  • miks dette til en luftig konsistens (3 min med mikser ca)
  • I melet blander du inn bakepulver, natron, og salt
  • Tilsett ett og ett egg i smørmiksen , miks godt mellom hvert egg
  • Vask og tørk bringebærene, ha i en bolle og tilsett 2 ss hvetemel, bland i sammen og la stå
  • Sik litt av melblandingen i røren og tilsett litt rømme, miks, gjenta til du har tilsatt all mel og rømme.
  • Vend inn sitronskall
  • Vend inn bringebærene – bringebærene skal være godt dekket av mel før du har dem i røren helt på slutten, melet rundt absorberer noe av fukten fra bærene under steking og skal forhindre at de synker til bunns i kaken mens de steker.
  • Stek kaken i ovnen på 160 grader i 1 time og 20 minutter
  • La kaken avkjøle i 30 minutter før du velver den opp ned på en rist, la avkjøle.
  • Kan serveres som den er med litt is til, eller du kan raspe hvit sjokolade å ha over. Melisglasur passer også fint til kaken.

 

1c

2c

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bringebær og sitronkake fylt med vaniljekrem

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.