Churros – så enkelt så godt

Denne enkle kake snacken er deilig å ha til kakao eller kaffe’n. Du kan spise den som den er eller dyppe den i smeltet sjokolade for en enda bedre smak.

Du trenger:

  • 1 Kopp vann
  • 100 g smør
  • 2 kopper Hvetemel
  • 2 egg

Solsikke olje / nøytral olje til fritysteking

Sukker og /eller Melis til strø

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann og smør – ta vekk fra platen når det koker, rør rundt til alt smøret er smeltet
  2. Tilsett hvetemel og rør til det blir en jevn deig som slipper taket fra veggen i gryta
  3. Legg plastfolie over gryten og la stå i 15 minutter.
  4. Tilsett ett og ett egg, rør godt til egget er helt arbeidet inn i deigen.
  5. Fyll deigen i en sprøytepose eller Churros sprøyte om du har det. Bruk stjerne tupp.
  6. Varm opp solsikkeolje til 177 grader
  7. Sprøyt ut pølser i ønsket lengde, klipp av med en saks eller bruk fingeren.
  8. La steke til de er gylne brune (2-4 minutter) vend på dem med to gafler underveis så de får en jevn farge
  9. Legg de ferdige churrosene på et tørkepapir så oljen får rent litt av dem
  10. Legg så i en tallerken og strø dem med sukker eller melis eller begge deler. Jo mer jo bedre da deigen i seg  selv ikke er søt.

Disse er sprø på utsiden og myke inni, og veldig gode. Aller best når de enda er litt lunkne.

 

1c

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar