Bacon fylt med poteter og ost

Dette er ikke slanke kost, men akk så godt 🙂

Denne herligheten skal steke i to og en halv time og duften som sprer seg får munnen til å løpe i vann.

Du trenger:

  • 5 Pakker Bacon – Jeg brukte Stjernebacon som er 140 g pr pakke, da hadde jeg to baconskiver til overs.
  • Cheddar ost eller annen ost, jeg brukte Cheddar, Mozarella og pizza ost ( 6-700 g til sammen)
  • 8-10 Poteter ( jeg brukte 6-7 det ble litt for lite )

Fremgangs måte:

  • Bruk en stekepanne som du kan ha i stekeovnen, eventuelt en annen panne eller form
  • Lag en runding av bakepapir som du har i bunnen. Smør litt olje under for å få papiret til å sitte fast. Se video under bildet for hvordan lage en perfekt runding av bakepapiret som passer i pannen.
  • Legg baconskivene i ring, la de overlappe hverandre litt, og pass på at du ikke får en stor klump med bacon i midten av panne, tilpass underveis, pass på at ca halvparten henger utenfor kanten

Slik lager du en perfekt sirkel av bakepapiret i den størrelsen du  trenger:

DSC_0219

  • Slik skal det se ut når du er ferdig å dekke pannen med Bacon.

DSC_0223

  • Kutt poteter i tynne skiver, litt tynnere enn jeg gjorde her på bildet.

DSC_0225

  • Legg potetene i sirkel til du har dekket hele bunnen.
  • Ha på salt og pepper og dekk med ost
  • gjenta prosessen 2 ganger til

DSC_0228

  • Lag en ny ring med poteter men denne gange lager du ringen mindre, du skal nå begynne å bygge paien i høyde, ha på salt, pepper og ost.
  • Gjenta 1 gang
  • Siste ringen lager du enda litt mindre, avslutt med enda mere ost

DSC_0231

  • jeg hadde ikke nok poteter så min kunne hatt en runde til

DSC_0235

  • Legg så baconen som henger utenfor pannen over potetene og osten.
  • Pass på at de overlapper hverandre så det blir helt innpakket i Bacon.
  • Skal stekes i ovnen på 180 grader i 2t og 30 min
  • Sett et lite lokk på toppen før du setter den i ovnen så ikke baconen spretter opp. Ta av lokket når det er 15 minutt igjen av steketiden.
  • Når den er ferdig stekt vil det være en del fett i pannen, hold kaken på plass med lokket å hell ut overflødig fett.
  • La hvile 5 minutt før du kutter i den.
  • Server med rømme , nydelig 🙂

DSC_0242

En time i ovnen

IMG_20150724_200808

Lokk av, 15 minutter igjen

IMG_20150724_204601

Ferdig, masse fett i pannen

DSC_0248

Perfekt 🙂

DSC_0255

Nam Nam

DSC_0267

#Bacon #Potet #Ost #Food
Inspirasjon hentet HER

3 Comments

Legg igjen en kommentar til Guri Hoås Avbryt svar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.