Seigmenn til Jul

Hjemmelaget seigmenn har vært en juletradisjon i min familie så lenge jeg kan huske. Denne oppskriften gir gode, holdbare og perfekte seigmenn. 

En lignende form av den jeg bruker finner du HER

Seigmenn
Write a review
Print
Du trenger
  1. 2,5 dl Vann
  2. 1 Kg Farin
  3. 1,5 dl kaldt vann
  4. 100 gram gelatinpulver (4 poser )
  5. 2 ts Sitronsyre
  6. 1 flaske aroma eks - Bringebær / Annanas /appelsin (anbefaler ananas det gir en god syrlig smak mot alt det søte)
  7. Ønsket Farge - Du kan bruke konditor eller matfarge. Tilsett til du har ønsket styrke på fargen. Grønn, gul og rød er fine seigmenn farger nå i julen.
  8. En firkantet form, ca 23*30 cm
  9. *De fleste ingrediensene får man kjøpt på vanlige kolonialer, aromaen kan man kjøpe på apoteket.
Slik gjør du
  1. 2,5 dl Vann og sukker kokes til det blir blankt.
  2. Bland gelatinpulver og 1,5 dl kaldt vann i en bolle og rør godt i sammen.
  3. Tilsett så gelatinblandingen i sukkerlaken og rør godt til det er helt oppløst.
  4. Tilsett så sitronsyre, essens og farge, bland godt.
  5. Hell røren på et vått fat, avkjøl det litt før du strør litt sukker over toppen.
  6. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
  7. Strø sukker på benken, dra geleen av fatet. Her må du bare bruke litt krefter og dra. Legg den rett på sukker. Så fort du får sukker på så kan du ta på den uten at den henger fast.
  8. Klipp opp i remser og deretter i firkanter. Klipp dem over en bolle med sukker som de kan lande i, bruk en skje til å rulle de så alle kanter er dekket.
  9. Du kan også bruke små former og trykke ut små figurer. Dypp formen i sukker mellom hvert uttrykk.
  10. Dypp/rull bitene i sukker og oppbevar dem i en tett glass eller Clip pose. Anbefaler lufttett pose, føler de holder seg bedre der, i glasskrukke blir de fortere harde på utsiden.
  11. Kjempegodt for store og små  🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar