SjokoladeChip Cookie

Disse kjeksene er hele husets store julefavoritt. Det går noen bokser av disse i løpet av Desember. De er også flotte å gi bort i gave, jeg kan love at de faller i smak hos både store og små. Gir ca 3o store kjeks.

1c

Sjokoladechip cookie
Yields 25
Write a review
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
7 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
45 min
Cook Time
7 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
 1. 225 g smør
 2. 150 g brunt sukker
 3. 150 g sukker
 4. 2 store egg
 5. 1 ts vaniljeessens
 6. 1 ts natron
 7. 320 g hvetemel
 8. 300 g mørk sjokolade eller sjokoladesmelt
 9. en liten neve hakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
Slik gjør du
 1. Pisk mykt smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet , hakket sjokolade og hasselnøtter .Sett deigen kjølig i ca 30 min.
 2. Form store kuler av deigen ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake. Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir. Husk at kakene flater ut under steking, 9 -10 kaker pr brett er passe. Trykk kakene litt flate med skjeen.
 3. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min kakene skal være litt gyldne i kantene. La cookiesene avkjøles på platen i 2 min slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
 4. Oppbevares i tett kakeboks.
Notes
 1. Vil du lage mindre cookies bruk en teskje. Stekes i 7- 8 min.
Spiselise http://www.spiselise.no/

2 Comments

 1. Heia ser i denne oppskriften står det på bilde melke sjokolade smelt . Men ikke i selve oppskriften?? Skal den være med??

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.