SjokoladeChip Cookie

Disse kjeksene er hele husets store julefavoritt. Det går noen bokser av disse i løpet av Desember. De er også flotte å gi bort i gave, jeg kan love at de faller i smak hos både store og små. Gir ca 3o store kjeks.

Du trenger

  • 225 g smør
  • 150 g brunt sukker
  • 150 g sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1 ts natron
  • 320 g hvetemel
  • 300 g mørk sjokolade eller sjokoladesmelt
  • en liten neve hakkede hasselnøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet , hakket sjokolade og hasselnøtter .Sett deigen kjølig i ca 30 min.

Form store kuler av deigen ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake. Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir. Husk at kakene flater ut under steking, 9 -10 kaker pr brett er passe. Trykk kakene litt flate med skjeen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min kakene skal være litt gyldne i kantene. La cookiesene avkjøles på platen i 2 min slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tett kakeboks.

Tips

Vil du lage mindre cookies bruk en teskje. Stekes i 7- 8 min.

1c

 

 

 

 

2 Comments

  1. Heia ser i denne oppskriften står det på bilde melke sjokolade smelt . Men ikke i selve oppskriften?? Skal den være med??

Legg inn en kommentar